6 februari 2021 In de media

Teleurstellende avond in Heerenveen

In een ijskoud Heerenveen heeft Vitesse vanavond verloren van de Friezen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen totdat Henk Veerman tien minuten voor het eindsignaal de beslissende treffer binnenkopte. Het was de eerste wedstrijd dit seizoen dat de Arnhemmers niet wisten te scoren.

In het Abe Lenstra Stadion trad Vitesse aan zonder de licht geblesseerden Matus Bero, Oussama Tannane en Daan Huisman. Daarentegen stond de terugkeer van Sondre Tronstad. De Noor vormde samen met Thomas Bruns en Patrick Vroegh het Arnhemse middenveld.

Bruns lanceerde na een kwartier spelen Lois Openda met een puntgave pass, maar de Belgische spits kon net niet lekker bij de bal. Henk Veerman probeerde het doel van Remko Pasveer onder vuur te nemen, maar zijn afstandsschot ging naast. In de 29ste minuut kreeg de thuisploeg een buitenkans, toen scheidsrechter Bas Nijhuis naar de penaltystip wees nadat Danilho Doekhi de bal ongelukkig op zijn hand kreeg. Joey Veerman stond oog-in-oog met Pasveer. De aanvoerder van Vitesse wist de penalty te keren en zodoende zijn doel schoon te houden. Kort voor rust probeerden Oussama Darfalou en Openda nog gevaarlijk te worden, maar beide pogingen smoorden.

In de tweede helft ging het weer op en neer. Eerst kopte sc Heerenveen-verdediger Jan Paul van Hecke uit een corer op de lat. Enkele minuten later bleek dezelfde Van Hecke een sta-in-de-weg. Darfalou stuurde Eli Dasa diep. De mee opgekomen rechtsback legde de bal terug op Vroegh. De middenvelder schoot vanaf kansrijke positie, maar zag zijn schot geblokt worden door de verdediger. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Ditmaal schoot Tibor Halilovic op doel, maar opnieuw was het Pasveer met een uitstekende redding.

In de 83ste minuut viel dan toch het eerste en tevens enige doelpunt van de wedstrijd. Het was aanvoerder Veerman die de bal met zijn hoofd in het doel van Pasveer werkte: 1-0. Hij besliste daarmee de wedstrijd.

Komende dinsdag speelt Vitesse in Rotterdam de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Excelsior Rotterdam is dan de tegenstander (aanvang 20.00 uur). Zondag 14 februari speelt Vitesse de volgende competitiewedstrijd. Dan komt FC Twente op bezoek in GelreDome (aanvang 16.45 uur). Beide wedstrijden zijn live te zien op ESPN.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: