26 september 2021 In de media

Teleurstelling groot bij Vitesse: ‘Het lukt niet, dat irriteert’

Een gebrek aan vertrouwen brak Vitesse zaterdagavond op tegen Fortuna Sittard. De Arnhemmers kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1 remise tegen de Limburgers.

Fortuna nam al vroeg de leiding via Mats Seuntjens, die een hoekschop pardoes ineens binnenschoot. Vitesse werd zo direct in de achtervolging gedwongen. Nikolai Baden Frederiksen maakte kort na rust nog wel de 1-1, maar daar bleef het bij in Gelredome. De 22 doelpogingen van Vitesse leverden zo dus maar één goal op.

‘Of die tegengoal een fout van de doelman was, weet ik niet, ik moet het nog terugzien. Maar dat we snel met 0-1 achterkomen, helpt niet. Dat zag je: geen vertrouwen in de ploeg. Na rust ging het beter, maar tien punten uit zeven wedstrijden is niet goed, dat geef ik direct toe, we hebben het moeilijk’, zegt Letsch.

‘Verdedigend hebben we geen problemen gehad’, vult Sondre Tronstad aan. ‘Die tegengoal zal er mooi uitgezien hebben, maar ik zie alleen een snelle tegengoal en daar baal ik van. De eerste helft was gewoon niet goed, na rust hebben we het beter gedaan, alleen aanvallend gaat het moeizaam, dat valt tegen. We zijn allemaal erg teleurgsteld, thuis in de competitie lukt het vooralsnog niet en dat irriteert, maar we hebben geen tijd om erin te blijven hangen, donderdag wacht alweer het duel met Stade Rennes.’

Bron: TG / Foto's: SV