16 april 2021 In de media

Ten Hag moet keuzes gaan maken: Klaiber, Mazraoui en Rensch onzeker voor zondag

Nog geen 24 uur na de Europa League-uitschakeling tegen AS Roma gaat het vizier bij Ajax alweer op de bekerfinale van aanstaande zondag tegen Vitesse. Erik ten Hag moet in aanloop naar de wedstrijd een aantal moeilijke beslissingen nemen: het is nog onzeker of Devyne Rensch en Sean Klaiber op tijd fit zijn.

Rensch viel vorige week zondag uit in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk én kreeg deze week op de training last van zijn knie. Klaiber moest het veld in de return tegen Roma al na twintig minuten spelen verlaten. “Er staat geen streep door Klaiber. Het zal alleen wel heel moeilijk worden”, vertelt Ten Hag op de persconferentie voor de finale.

Ook achter de naam van Rensch staat nog een groot vraagteken. “Rensch had woensdag een momentje met zijn knie op de training. Hij had gisteren (donderdag, red.) wat klachten. Hij heeft vandaag (vrijdag, red.) ook niet getraind. We moeten dat morgen verder gaan bekijken, maar het is zeker niet uitgesloten dat hij meedoet.”

Over Mazraoui heeft Ten Hag zo zijn twijfels. “Ik heb hem nog niet gezien. Hij is namelijk in Amsterdam achtergebleven. Morgen ga ik hem op de training zien en dan gaan we een keuze maken. Er is zeker een kans dat hij erbij is.” Verder staat de selectie van Ajax er volgens Ten Hag prima voor. “Het ziet er goed uit. Natuurlijk zijn er wat pijntjes en klachten, maar dat is normaal. Dat is na iedere wedstrijd. We hebben er goede hoop op dat de meeste spelers zondag beschikbaar zijn.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: