12 september 2015 In de media

Ten Hag: “Het is niet zinvol om Vitesse wijzer te maken”

Onder de nieuwe trainer Erik ten Hag is FC Utrecht redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen.
De Domstedelingen spelen zondag in Stadion Galgenwaard tegen Vitesse, waar het de tweede overwinning van het seizoen hoopt te boeken.

Utrecht verloor het openingsduel met 3-2 van Feyenoord en speelde vervolgens met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag en FC Utrecht. In de laatste competitiewedstrijd werd een 2-0 zege geboekt op FC Groningen. Zondag wacht een thuisduel met Vitesse. De van een hak/hielblessure herstelde Ramon Leeuwin kan er dan mogelijk weer bij zijn.

Ten Hag hult zich echter in nevelen wanneer het over de beschikbaarheid van de verdediger gaat. "Ik weet wat ik wil, maar hou dat voor me. Het is niet zinvol de concurrentie, in dit geval Vitesse, wijzer te maken dan ze al zijn", vertelt de coach aan Sportnieuws. Met de komst van Kevin Conboy heeft Ten Hag er weer een extra optie in de verdediging bij.

"Ik heb ook altijd gezegd dat we het met meer dan elf mensen moeten doen. Ik heb meer dan elf basisspelers. Dat is voor mij prettig, maar ook voor de spelers zelf. Ze worden voortdurend uitgedaagd, je ziet dat terug in de gretigheid op de trainingen. Ik vind het ook goed om alle potentiële basisspelers op trainingen een kans te geven, zodat ze ervaren wat er van hen verlangd wordt op hun posities."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: