30 april 2016 In de media

Ten Hag: ‘We moeten de rug rechten’

FC Utrecht begint aan de laatste fase van het seizoen met een uitwedstrijd tegen Vitesse.
Zondag is die Arnhemse ploeg in GelreDome de tegenstander van de Utrechters. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht vooruit op het duel met de Gelderlanders.

Stil was het dinsdag, woensdag en donderdag op Sportcomplex Zoudenbalch. De selectie van trainer/coach Erik ten Hag was die dagen afwezig. “Een bewuste keuze. De verloren finale hebben we kunnen en moeten verwerken. De blik is nu gericht op de nabije toekomst”, aldus Ten Hag. “We moeten ons daarbij afvragen: waar zijn we op weg naar? Welk doel hadden we aan het begin van dit seizoen voor ogen? We hebben een strijd verloren afgelopen weekend in De Kuip, maar we kunnen dit seizoen nog wél wat bereiken. Dus is het een kwestie van: de scherven oprapen, de rug rechten. Dat is moeilijk, maar dat zijn we verplicht. Aan onszelf, aan elkaar, aan de supporters die ons de voorbije periode zo fantastisch hebben gesteund, en aan de club.”

Een geweldige uitdaging
Je zou kunnen stellen dat Ten Hag dezer dagen meer voetbalpsycholoog is dan trainer. Het moet weer snor zitten in de koppies. Fris en gedreven de laatste fase van de jaargang in, dát is het credo. “Uit de teleurstelling van afgelopen weekend kun je ook motivatie halen”, weet Ten Hag. “Een goede sporter richt zich vaker op dan dat hij neergaat. Ik kan geen reden bedenken waarom we niet klaar zijn voor zondag. Het is een geweldige uitdaging je hier overheen te zetten. We hebben één kans op Europees voetbal laten liggen. We hebben nu nog twee kansen.”

Fitte ploeg
“Qua fitheid staan we er goed op. We hebben wat tikken gehad, maar we bleven overeind, ook in de finale”, weet Ten Hag. “Met de spelers die we nu binnenboord hebben, doen we het de rest van dit seizoen.”

Lessen geleerd
Zo ook tegen Vitesse, dat evenals FC Utrecht in het linkerrijtje van de Eredivisie staat. “Ik verwacht dat wij onze lessen hebben geleerd”, zegt Ten Hag. “Een bittere les, maar als we er het juiste mee doen, kan het ons de komende weken wél helpen.”
 

FCUtrecht / Foto’s SV

Hoofdsponsor: