28 augustus 2012 In de media

Terug in GelreDome: Theo Janssen

Vitesse heeft dinsdag 28 augustus overeenstemming bereikt over de transfer van Theo Janssen van AFC Ajax naar Vitesse. Janssen (31),voor wie een afkoopsom werd betaald, tekent een contract voor drie jaar bij de Arnhemse club. Tevens is afgesproken dat Janssen na zijn actieve loopbaan aan de club verbonden blijft als (jeugd)trainer.
Janssen speelde tot nu toe 206 competitiewedstrijden voor de geel-zwarte hoofdmacht, waarin hij 21 keer scoorde. Zijn debuut maakte hij bijna veertien jaar geleden, op 9 december 1998. Toen kwam hij in de 90e minuut in het veld voor Marian Zeman in de wedstrijd NAC Breda vs Vitesse (0-2).

In het seizoen 2003|2004 werd Janssen de tweede seizoenshelft verhuurd aan RC Genk. Na dat half jaar keerde Janssen terug naar Arnhem, waar hij speelde tot de zomer van 2008 toen FC Twente hem contracteerde. Na drie seizoenen hield Janssen het voor gezien bij de Tukkers en maakte hij de overstap naar AFC Ajax. Dit seizoen speelde Janssen twee officiële wedstrijden voor de Amsterdammers.

In totaal speelde de geboren Arnhemmer 338 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland en België en maakte hij 50 doelpunten. Janssen werd twee keer landskampioen, eenmaal met FC Twente in 2010 en eenmaal met Ajax in 2012. In 2011 won hij met FC Twente de KNVB beker en in 2010 de Johan Cruijff Schaal. De middenvelder kwam vijf keer uit voor Oranje.

Theo Janssen gaat bij Vitesse spelen met rugnummer vijf.

 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: