11 januari 2021 In de media

Tevreden invaller Thomas Bruns

Thomas Bruns (29) is bezig aan zijn laatste contractjaar bij Vitesse. Hij heeft nog niet met Vitesse gesproken. “Het is pas januari. Gesprekken zullen ongetwijfeld nog wel plaatsvinden. Ik heb het nu goed naar mijn zin bij Vitesse. Maar ik ken de koers van de club verder niet.”

De Tukker heeft het nu naar zijn zin in Arnhem. Dat is aan Vitesse-trainer Thomas Letsch te danken. De coach betrekt iedereen binnen de selectie bij het succes en maakt geen verschil tussen basisspeler, invaller of bankzitter. De spelers van Letsch dragen hem op handen. Geroemd om zijn duidelijkheid, teamgeest en empathie.
Zelfs Bruns is als de vaste vervanger op het middenveld van Vitesse, tevreden met zijn rol. “Ik krijg speeltijd”, aldus Bruns in de Gelderlander. “Deze trainer geeft vertrouwen, is eerlijk en geeft een open blik op mijn kansen. Ik ben uiteraard totaal niet tevreden met mijn rol. Ik ben geen vaste basisspeler bij Vitesse. Dat ambieer ik wel. Dat is topsport. Maar ik kan met de uitleg van deze trainer leven. Omdat ik ook volop kans maak op wedstrijdminuten.”

Thomas Bruns staat dinsdagavond opnieuw in de basis van Vitesse. Als vervanger van de nog geblesseerde Sondre Tronstad, dat wel. De Noor heeft nog te veel last van zijn bovenbeenblessure en wordt klaargestoomd voor het weekendduel tegen FC Emmen (Emmen, zaterdag 16.30 uur).

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: