26 april 2018 In de media

Theo Janssen assistent Van Beukering bij Vitesse

Theo Janssen fungeert in het nieuwe voetbalseizoen als assistent van Dennis van Beukering bij Vitesse.
De gelouterde ex-prof sluit aan bij het hoogste jeugdelftal van de club, de lichting Onder 19 jaar. Dit, omdat hij vanaf de zomer de trainerscursus Oefenmeester 1 gaat doen.Lex Lammers 26-04-18, 14:00

Janssen (36) stapt over vanuit het elftal Onder 16, waar hij dit seizoen de trainer is. ,,Hartstikke leuke lichting”, zegt Janssen. ,,Maar een eigen team onder mijn hoede nemen, terwijl ik de cursus ga volgen, wordt erg druk. Vandaar dat in overleg met de club dit tot stand is gekomen.”

Janssen heeft na zijn carrière bij Vitesse, RC Genk, FC Twente (landstitel, KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal) en Ajax (landstitel) enkele jaren geleden gekozen voor het trainersvak. Hij heeft twee jaar geleden zo de eerste cursussen met succes afgelegd (oefenmeester 2 en 3).

Bij Onder 19 gaat hij de samenwerking aan met Dennis van Beukering (41), die bij Vitesse de opvolger is van Ben van Dael. Van Beukering is nu hoofdtrainer bij Silvolde. Hij combineert die functie volgend seizoen met het hoogste jeugdteam van de Arnhemse profclub. Dat is geen probleem, omdat Vitesse Onder 19 overdag traint en voetbalt op zaterdagen.

Van Beukering en Janssen moeten bij Vitesse talent klaarstomen voor de grote stap naar het profvoetbal in de eerste selectie.
 

Gederlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: