25 februari 2021 In de media

Theo Janssen in gesprek met Vitesse over contractverlenging

Theo Janssen gaat zijn contract bij Vitesse verlengen, maar wel in een andere functie. De oud-Vitessespeler gaat aan de slag als talentbegeleider van de Vitesse Voetbalacademie, zo weet De Gelderlander donderdagochtend te melden.
“Janssen (39) voert met Vitesse nog gesprekken over de exacte invulling van de werkzaamheden, die in de zomer moeten ingaan. De functie van talentbegeleider is nieuw bij de eredivisionist”, zo geeft de regiokrant weer. Theo Janssen is nu  actief als trainer van Vitesse O18.

“De ex-prof moet in de ogen van de clubleiding jeugdspelers individueel gaan coachen. Daartoe behoort tactische scholing. Het voetbalinzicht van de Arnhemmer wordt algemeen erkend. Ook veldtraining zit in het takenpakket. De clubicoon zal bij meerdere teams moeten aanschuiven”, aldus De Gelderlander.

De vijfvoudig international van het Nederlands elftal, die naast Vitesse voor FC Twente, Ajax en KRC Genk speelde, zal ook als voetbalanalist te zien blijven voor RTL en de NOS. Zo is hij onder meer analist tijdens het EK komende zomer.

Bron: Soccernews - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: