14 april 2021 In de media

Theo Janssen slaat ESPN analyse-aanbod af en gaat bekerfinale thuis kijken

Theo Janssen hoopt zondagavond ‘lichtelijk dronken’ bij Studio Voetbal aan te schuiven. Om 18.00 uur staan zijn oude clubs Vitesse en Ajax tegenover elkaar in de bekerfinale.

Janssen won de landstitel met FC Twente en Ajax, maar als rasechte Arnhemmer juicht hij natuurlijk voor Vitesse. De voormalige middenvelder kijkt uit naar de bekerfinale en wil als analist zondag voor een gedenkwaardige avond zorgen bij Studio Voetbal.

“Ik ben gevraagd door ESPN om naar de finale te komen, maar in het stadion ontbreekt de sfeer. Ik kijk de wedstrijd liever met mijn vriendin en vrienden”, vertelt Janssen in een video van de Gelderlander. “Daarna laat ik me naar Hilversum brengen.” Lachend: “Ik hoop dat ik lichtelijk dronken bij Studio Voetbal zit.”

Theet ziet kansen voor Vitesse

Janssen gelooft in de kansen van Vitesse. “We hebben één voordeel: Vitesse heeft afgelopen vrijdag gespeeld, terwijl Ajax zondag nog in actie (tegen RKC Waalwijk, red.) kwam en donderdag in de Europa League tegen AS Roma moet. Ze zullen alles moeten geven.”

De nasleep voor de Ajax-spelers mag niet onderschat worden, aldus Janssen. “Als het een verlenging wordt, is het half twaalf voordat het is afgelopen. Dan val je midden in de nacht een keer in slaap en voel je vrijdag en zaterdag echt de vermoeidheid in de beentjes. Dat speelt echt een rol. Het is belangrijk dat Vitesse erop klapt. Als ze Ajax het spel laten maken, verliezen ze sowieso.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: