15 februari 2018 In de media

Theo Janssen steunt stichting Jaimy

Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse vs Excelsior, op zaterdag 17 februari, wordt gecollecteerd voor Stichting Jaimy.
Vitesse werkt al jaren samen met Stichting Jaimy en wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de doelstelling van de stichting: Kinderen met kanker, weer even kind laten zijn.

Stichting Jaimy, vernoemd naar de op 9-jarige leeftijd aan kanker overleden Vitesse-supporter Jaimy van Boxel, voorziet vijf kinderoncologische centra in Nederland van geld en goederen zoals speelgoed. Dit jaar gaat de opbrengst van de collecte naar het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem. Mede door de opbrengst van de collecte van vorig jaar is er een speelkamer gerealiseerd voor de zieke kinderen. Om de speelkamer compleet te maken wordt de opbrengst van dit jaar gebruikt voor de zogenoemde Eyeplay. Hiermee kunnen verschillende spelletjes op tafels en of vloeren worden geprojecteerd. Deze veranderen daarmee in leuke, interactieve ruimtes met veel kleuren en beweging. Zieke kinderen kunnen hierdoor weer even kind zijn en hun ziekte vergeten.

Line-up
Naast de collecte lopen er ook een aantal kinderen mee in de line up, aan de hand van een Vitesse speler. Deze kinderen hebben het afgelopen jaar in het ziekenhuis gelegen. Zij hebben via de Vitesse-brievenbus een brief gestuurd naar hun favoriete speler. De Vitesse-brievenbus hangt op de kinderafdeling van Rijnstate en komen via deze weg bij de spelers terecht.

Theo Janssen 
Theo Janssen is als ambassadeur verbonden aan stichting Jaimy. Theo: "Hoe klein het initiatief ook is, voor kinderen met kanker brengt Stichting Jaimy wel elke dag dat beetje extra. Speelgoed waarmee kinderen ook weer even kind kunnen zijn. Kinderen met kanker zijn namelijk ook gewoon kind. Het is zo belangrijk dat zij naast al die ellende ook weer even plezier kunnen ervaren."

Bedankt voor jouw bijdrage!

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: