4 maart 2014 In de media

Theo Janssen voetballer af

Theo Janssen (32) stopt per direct als profvoetballer. Janssen kreeg dit seizoen te maken met knieblessures, waardoor hij sinds 6 oktober vorig jaar niet meer in actie kwam.
Hij gaat bij Vitesse verder als scout. Daarnaast neemt de Arnhemmer, als specialistentrainer, de spelers van de Talentenpoule onder zijn hoede. Officieel begint Janssen per 1 juli aanstaande in zijn nieuwe functie. De komende maanden benut het clubicoon om zich te verdiepen in het scoutingvak.
 

Theo Janssen: “Ik heb gevochten voor mijn laatste kans. Na de kruisbandblessure wilde ik absoluut terug komen en nog een aantal wedstrijden spelen. Door een nieuwe blessure ging dat niet. Hierdoor ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Al snel kwam ik tot de conclusie dat die niet meer op het voetbalveld ligt. Mijn hart ligt bij voetbal en Vitesse. Die twee dingen kan ik in deze nieuwe functie mooi combineren. Ik denk dat ik aardig oog heb voor talent. Het lijkt me een uitdaging om talentvolle spelers voor Vitesse te  ontdekken. Spelers die de academie en de A-selectie versterken.” 

Technisch directeur Mo Allach: “Een echte Vitessenaar blijft behouden voor de club. Hiermee geven we een signaal af dat we graag met spelers in de technische gelederen werken die een verleden hebben bij Vitesse. Uiteraard staat kwaliteit daarbij voorop, maar daar twijfelt niemand aan bij Theo. Hij was een intelligente speler die het spelletje als geen ander kon lezen. Dat soort spelers blijken na hun voetbalcarrière ook de betere scouts, zo is mijn ervaring. Ik kijk er naar uit om met Theo samen te werken.”
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: