6 december 2014 In de media

Theo Janssen: “Een kleine zege voor Vitesse”

Theo Janssen is zondag aandachtig toeschouwer bij Vitesse – FC Twente.
De Arnhemmer speelde gedurende zijn loopbaan voor beide clubs.Janssen (33) beëindigde in maart zijn actieve loopbaan. De 5-voudig international is tegenwoordig scout bij Vitesse. Komende zondag zit de voormalig middenvelder in de GelreDome bij Vitesse – FC Twente. Janssen speelde tussen 2008 en 2011 voor de Tukkers en werd in 2010 landskampioen met de club uit Enschede.

Niet bang

"Ik vind het heel moeilijk te voorspellen wat het wordt. Wij hebben al vijf wedstrijden achter elkaar niet gewonnen, zij geven weinig goals weg, maar scoren ook niet veel. Bovendien missen ze hun spits Luc Castaignos, dat maakt wel veel verschil", zegt de Arnhemmer tegen Helden Online.

"Zal je net zien dat zijn vervanger er twee inschiet! Ik verwacht een schaakspel, met een kleine overwinning voor ons", aldus Janssen, nooit angst heeft gehad voor het beruchte 'zwarte gat'. "Nee, daarvoor ben ik nooit bang geweest, omdat ik, om het zo uit te drukken, naast het voetbal ook altijd heb geleefd."

Ervaring

"Sommigen zijn alleen maar met voetballen bezig, dat heb ik nooit gehad", vertelt de voormalig middenvelder, die zijn filosofie niet zozeer deelt met jonge talenten. "Ik probeer ze wel duidelijk te maken dat er meer is dan voetballen, maar tegelijk hebben sommigen het juist nodig dat ze alleen met voetballen bezig zijn."

"Dan is het niet zo handig om te zeggen dat er meer is. En zoveel praat je daar niet over met spelers", besluit Janssen, die tussen tussen 1998-2008 en 2012-14 onder contract stond bij Vitesse. De ex-Ajacied speelde 258 officiële wedstrijden voor de Arnhemse club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: