3 februari 2014 In de media

Theo Janssen: ‘Ik ben niet te snel begonnen’

Theo Janssen ligt vandaag opnieuw op de operatie­tafel bij dokter Hans Frejlach. De 32-jarige middenvelder van Vites­se ondergaat een ingreep aan zijn rechterknie. Aan de buitenmenis­cus is lichte schade ontstaan.
Jans­sen raakte donderdag geblesseerd tijdens een training van Jong Vit­esse. De routinier was op de terug­weg na een zware kruisbandbles­sure aan dezelfde knie, opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Feye­noord op 6 oktober vorig jaar. Door de nieuwe tegenslag wordt de Arnhemmer zeker zes weken teruggeworpen in zijn herstel.

„Dit seizoen is nu voor mij voor­bij”, zei Janssen vrijdag in De Kuip, waar hij Vitesse gelijk zag spelen tegen Feyenoord (1-1).

Ben je te vroeg begonnen met de veldtraining?
„Dat is bullshit. Als het nu weer de kruisband was geweest, dan zou dat misschien het geval zijn geweest. Maar dit is de meniscus. Die discussie krijg je altijd, maar uit de testen blijkt dat ik niet te vroeg ben begonnen.”

Welke testen bedoel je?
„Jos Kortekaas (fysiotherapeut van Vitesse, red.) en ik hadden sa­men een goed schema. Dat heb­ben we met 100 procent overtui­ging gedaan. We hebben regelma­tig testen gedaan en die gingen goed. Dat ik nu deze blessure heb opgelopen, dat is gewoon pech. Daar kan Jos niets aan doen en ik ook niet.”

Je trainde met het tweede elftal op kunstgras. Was dat wel verstandig?
„Ik wilde trainen. Ik zou anderhal­ve week meetrainen met Jong Vit­esse, omdat het eerste in die perio­de veel wedstrijden speelt en dus nauwelijks voluit kan trainen.”

Wat is er donderdag precies ge­beurd?
„Het was een onschuldige actie. Ik wilde de bal afkappen en daar­na doorsprinten. Maar bij het af­zetten verdraaide ik mijn been. Ik hoorde iets kraken in de knie en dacht dat alles afgescheurd was.”

Dat viel dus mee.
„In het ziekenhuis bleek dat de meniscus kapot is. Dat de kruis­band niet beschadigd is, daar ben ik blij om. Maar het is wel een streep door dit seizoen. En daar baal ik van. Als dit niet was ge­beurd, had ik in maart weer wed­strijden kunnen spelen.”

Je hebt een contract tot medio 2015. Verandert je nieuwe blessure je voor­nemen komend seizoen door te gaan met voetballen?
„Dat weet ik nog niet. Ik ga maan­dag eerst onder het mes en daar­na ga ik eens rustig nadenken. Dan zal ik een beslissing nemen. Dat heb ik nu nog niet gedaan.”

Je gaat in elk geval wel weer revali­deren?
„Ja. Door dat wat er nu is gebeurd, gaat mijn motivatie even naar de nulgrens. Mijn herstel ging snel. Ik wilde laten zien dat ik terug kon komen, omdat iedereen had gezegd dat het me niet zou luk­ken. Mijn focus was erop gericht dat ik dit seizoen nog een wed­strijd of zes zou spelen. Die kans is nu verkeken.

Maar over twee weken ga ik me weer vervelen. Dan ga ik er toch weer voor, al zal ik er minder tempo in leggen dan vorig jaar. Want voor dit seizoen hoef ik het niet meer te doen.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: