21 augustus 2010 In de media

Theo Bos: ‘Ik bepaal de opstelling’

Nog zonder de beloofde nieuwelingen speelt Vitesse vanavond zijn derde compe­titiewedstrijd, thuis tegen FC Twente. Merab Jordania is wel van de partij.

Vitesse kondigde gisteren aan dat de club na de wedstrijd tegen FC Twente twee aankopen wereldkundig zal maken. „Die spe­lers zijn nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Twente”, zo verklaarde trainer Theo Bos gis­termiddag. „Het zou alleen maar onnodige onrust veroorzaken in mijn spelersgroep als de namen nu al naar buiten komen. Op mijn verzoek tillen we dat over de wed­strijd tegen Twente heen.”

Later op de dag maakte De Gelder­lander op de website www.gelder­lander. nl bekend dat Ismaïl Aissati (Ajax) en Slobodan Rajkovic (Chel­sea) naar Vitesse komen. Het is nog onduidelijk of Vitesse Aissati meteen koopt van Ajax, of dat de voetballer eerst op huurbasis ( met optie tot koop) naar Arnhem ver­huist. De nakende kwaliteitsinjectie voor het elftal houdt de club en zijn supporters al een week lang bezig. „Er gebeurt wat bij de club. Dat merk ik ook aan de mensen die ik tegen kom in de stad. Er hangt een bepaalde sfeer in de stad”, zo gaf Bos de invloed van de overname door Jordania nog maar eens aan. „

De spelers die komen, zouden normaal nooit bij Vitesse spelen. We gaan een elftal bouwen, dat over drie, vier jaar mee kan doen om de titel. Daarbij is het niet ze­ker dat je ook kampioen wordt.” Bos gaat ervan uit dat hij de trai­ner is die Vitesse op die weg mag begeleiden. En de gedachte, dat Jor­dania straks de opstelling zal gaan bepalen, die wuifde de trainer met­een van tafel. „ Als ik niet zelf de opstelling mag bepalen, dan zit ik hier niet lang meer”, stelde de Arn­hemse oefenmeester duidelijk. „Ik denk niet dat ik dan nog plezier in mijn werk zou hebben. Maar af­gaande op de gesprekken die ik met Merab heb gehad, verwacht ik ook niet dat hij zich met de opstel­ling gaat bemoeien.” Bos sprak deze week drie keer uit­voerig met de Georgische clubbaas en heeft daarnaast elke dag telefo­nisch overleg. „Een rustige, aardige man, met wie je goed over voetbal kunt praten. Hij heeft niets voor niets zelf op niveau gevoetbald.”

Tussen alle perikelen rond Jorda­nia door heeft Bos getracht zijn mannen zo goed mogelijk voor te bereiden op het treffen met Twen­te. „Dat is volgens mij ook wel ge­lukt. Ik bespeur geen onrust bij de spelers. Misschien gebeurt dat pas als de nieuwe spelers er zijn. Ik heb de spelers een of twee keer voor de training toegesproken. En ze gezegd dat ze vooral, zoals ik dat zelf ook doe, het maar op zich af moeten laten komen.”

En: „We hebben het Ajax vorige week een helft lang moeilijk ge­maakt. Dus waarom zouden we dat ook niet kunnen doen tegen Twente in een vol GelreDome?”

Nou is dat laatste niet helemaal het geval. Vitesse schatte gisteren dat er vanavond ruim 11.000 toe­schouwers zijn. Deze week heeft de Arnhemse club 1.100 extra sei­zoenkaarten verkocht. Vitesse had reeds 7.000 abonnementen van de hand gedaan. Met 1.200 business­clubkaarten en 1.800 tickets in de losse verkoop komt de teller voor vanavond op ongeveer 11.000. On­der hen clubbaas Jordania.

Tegen Twente kan Vitesse niet be­schikken over de geblesseerden Ci­vard Sprockel, Kevin van Dier­men, Rogier Molhoek, Julian Jen­ner en Sinan Kaloglu. Jenner heeft de voorbije twee dagen weer mee­getraind met de groep, zijn rentree lijkt aanstaande. Bos: „Hij zal mini­maal nog een week volledige trai­ning nodig hebben voordat hij in­zetbaar is. En we moeten even kij­ken of hij maandag bij Jong Vites­se wat minuten kan maken.”

Tegen Ajax moest Vitesse het nog stellen zonder Dalibor Stevanovic (enkelblessure, opgelopen in duel met ADO Den Haag) en doelman Piet Velthuizen ( vrijdag voor duel met Ajax door enkel gegaan op de training). Beide spelers zijn her­steld en dus inzetbaar tegen Twen­te.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: