16 februari 2010 In de media

Theo Bos: Buitenkant dekken, duur foutje

Vitesse-trainer Theo Bos had zaterdagavond na de neder­laag tegen titelkandidaat FC Twen­te (1-2) weinig moeite om de vin­ger op de zere plek te leggen.
„Ik moet het nog een keer goed be­kijken, maar volgens mij stond Cal­vin ( Jong-A-Pin,red.) bij de 1-1 aan de buitenkant te dekken. Een duur foutje”, somberde voormalig verde­diger Bos, die het bij het rechte eind had.

Twente’s topscorer Bryan Ruiz, in Enschede ook al plaaggeest voor Vitesse ( 1- 0 Ruiz) kon in de 82e minuut eenvoudig binnendoor glippen bij de Arnhemse verdedi­ger en doelman Piet Velthuizen met een strakke schuiver passeren: 1-1. Bos: „In Enschede was het ver­diend voor Twente, nu niet.”

Bos was vol lof over zijn ploeg, maar zag het misgaan toen vanaf een uur spelen drie sterke schakels het begaven. Nicky Hofs had last van zijn liezen en moest er na een uur (stand 1-0) al af, Kolk volgde in de 71e minuut (stand 1-0) en Verhaegh in de 89e (stand 1-1). Bos: „Nicky gaf in de rust al aan dat het moeilijk ging en moest er uit. Santi Kolk heeft veel werk op­geknapt, die zat er doorheen en Paul Verhaegh had kramp. Onze speelwijze kost veel kracht”, zo ver­klaarde Bos, die verwacht dat hij zijn trio volgende week bij Ajax weer kan inzetten.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: