14 augustus 2010 In de media

Theo Bos: “Trots op deze jonge ploeg”

Theo Bos complimenteerde zijn jonge ploeg na afloop tijdens de personconferentie in Amsterdam. Bos over de wedstrijd Ajax – Vitesse:

"We gingen met een goed gevoel naar Amsterdam na de overwinning op ADO Den Haag.
De speelwijze was compact bij elkaar voetballen en dan met Lasse Nilsson als diepe spits. De eerste 20 minuten stond het prima, de eerste echte kans was dan ook voor ons. Enkele minuten later komen we op voorsprong. Een goede voorzet van Snijders wordt uitstekend binnengekopt door Pröpper. Vanaf dat moment gingen we te ver achteruit lopen en kreeg Ajax meer ruimte. Uit een vrije trap valt de 1-1 en direct daarna de 2-1. Vlak voor rust komen we zelf nog terug op 2-2.

In de rust heb ik gezegd dat we moeten zorg dat we de eerste 10 minuten doorkomen, maar na 30 seconden is dat al gebeurd. Uit de eerste voorzet in de tweede helft wordt het 3-2 en niet veel later 4-2. Uiteindelijk ben ik trots op deze ploeg. Een goal van een 17- en 18-jarige speler is iets om trots op te zijn. We gaan met een goed gevoel weg uit Amsterdam."