24 september 2010 In de media

Theo Bos: ‘Uitgelezen kans op laatste 16’

Trainer Theo Bos van Vitesse is blij met de loting voor de vierde ronde van de KNVB-beker. De Arnhemse ploeg speelt tegen de winnaar van het duel Rijnsburgse Boys-Deurne.


"Een uitgelezen kans op een plaats bij de laatste 16", zegt Bos, die woensdag al een kijkje gaat nemen als Rijnsburgse Boys en Deurne hun na zes minuten gestaakte wedstrijd wegens stroomuitval uitspelen. "Maar het is wel de beker, dus je moet voorzichtig zijn en ook deze tegenstander, wie het dan ook wordt, heel serieus nemen."

De KNVB-beker is de kortste weg naar Europees voetbal, realiseert ook Bos zich. "In de competitie speel je 34 wedstrijden en eventueel play-offs. Dan moet je nog maar zien dat je Europees voetbal haalt. Bekerwinst biedt ook nog de beste Eurpese plek. Je kunt beter de beker winnen dan derde worden. Je moet een beetje geluk hebben met de loting, dan kun je een heel eind komen."

Vitesse schakelde in de derde ronde Flevo Boys (0-6) uit. Bos: "Veel andere ploegen hebben toch nog problemen gehad met amateurclubs. Wij hebben het goed gedaan en zes keer gescoord. Dat heeft de ploeg vertrouwen gegegeven."

Voor de competitie wacht zondag Excelsior in Rotterdam. "Heerenveen uit en NAC thuis waren al goed, ook al hebben we die wedstrijden niet gewonnen. We moeten nu dat niveau vasthouden. Excelsior is natuurlijk een lastige ploeg. Ze hebben thuis van Feyenoord, NEC en Heracles gewonnen, dus we zijn gewaarschuwd", aldus Bos, die weer kan beschikken over Frank van der Struijk en Jeroen Drost. Beiden zijn hersteld van blessures.

ArnhemSports

Hoofdsponsor: