2 oktober 2010 In de media

Theo Bos: ‘ Te weinig initiatief genomen’

Trainer Theo Bos van Vitesse was gisteravond in het ei­gen GelreDome ontevreden met de uitslag van de achtste competi­tiewedstrijd van het seizoen: 0-0 tegen Willem II.

 „We hebben te weinig initiatief ge­nomen”, vond Bos, die zijn ploeg met name in de tweede helft steeds verder weg zag zakken. We speelden wel heel makkelijk op bal­bezit, maar we deden er te weinig mee. Ik denk dat we 70 procent van de tijd de bal hadden, alleen le­verde het geen echt grote kansen op. Behalve die van ‘Dado’ in het begin van de wedstrijd. Die bal moet je maken om te winnen”, verwees Bos naar een vrije kop­kans van Dalibor Stevanovic uit een voorzet van Julian Jenner. Ste­vanovic schampte de bal, die daar­door richting miste. Bos hoopte met zijn wissels, de ge­passeerde Pluim en Nilsson en de jonge Van Ginkel kwamen, zijn stroeve elftal te smeren. „Het zat er toen al niet echt meer in.”

Een radicale wissel ( verdediger Sprockel eruit voor een extra spits) durfde hij niet aan. „Dat had wei­nig zin en je neemt het risico dat je nog verliest. Als ik iets positiefs mag noemen, is het wel dat we voor de vierde keer op rij de nul houden. En vrij makkelijk.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: