22 maart 2010 In de media

Theo Bos: ‘Dit past in het seizoen van Vitesse’

Na de gestaakte wed­strijd Feyenoord-Vitesse waren bei­de trainers het erover eens dat ver­der spelen onverstandig zou zijn geweest. Maar Vitesse- coach Theo Bos zat wel met een dubbel gevoel na de 45 minuten voetbal

„ Dit past wel in ons seizoen”, sprak de Arnhemse oefenmeester. „We hadden in de rust het gevoel dat er hier wat te halen was van­daag. De bal rolde niet meer. Het was een loterij geworden. Mis­schien ga je hier dan wel met een goed resultaat weg. Maar het geluk is dit jaar niet aan onze zijde.”
En: „Ik kan de beslissing van de scheidsrechter wel begrijpen. Als de bal niet rolt, moet alles door de lucht. En daar krijg je een stijve nek van.”

„Niemand is erbij gebaat dat zo’n wedstrijd doorgaat”, vulde Feye­noord- trainer Mario Been aan. „ Je krijgt dan spelers die doorglijden. Daar krijg je blessures van. Ja, je kunt hoge ballen gaan spelen. Zo­als je ook een paraplu kunt opzet­ten.”
Bos, verwijzend naar GelreDome: „ Of je zet een dak op stadion.”

Bos was in De Kuip nog niet op de hoogte van de reglementen, toen hij zei: „Ik vind dat alleen de twee­de helft over gespeeld moet wor­den. En het lijkt me dat de gele kaarten van Verhaegh en Hofs niet meetellen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: