1 april 2010 In de media

Theo Bos: ‘Het was een gekke avond’

Vitesse-trainer Theo Bos was vorige week blij dat alleen de tweede helft van het duel met Feyenoord uitgespeeld moest wor­den. Die vreugde verdween gistera­vond snel (2-1).
 „ Het was een gekke avond”, sprak Bos, nadat hij voor de tweede keer met zijn pupillen naar De Kuip was gegaan voor 45 minuten voet­bal. „ De wedstrijd had op 20 maart vijf minuten langer moeten duren”, refereerde de Arnhemse trainer aan het plan van destijds van collega Mario Been, die Roy Makaay in de rust wilde wisselen.
Uitgerekend Makaay besliste giste­ren het duel. „We hebben het voet­ballend behoorlijk gedaan”, aldus Bos. „Maar weer hebben we een wedstrijd weggeven door een te­gendoelpunt uit een standaardsi­tuatie. Ik baal hier verschrikkelijk van. Als je nou helemaal onder de voet wordt gelopen in 45 minuten, dan is het anders. Maar wij zijn de betere ploeg geweest, met de mees­te kansen. Dit geeft een slecht ge­voel.”

Been ontweek na afloop vragen, of Makaay van Feyenoord toch nog een nieuw contract krijgt aan­geboden. De spits praat deze zo­mer zeker met Vitesse. Bos, ba­lend: „Maar ik ga hem vanavond zeker niet bellen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: