31 maart 2010 In de media

Theo Bos kan vier keer wisselen in De Kuip

Calvin Jong-A-Pin van Vitesse mist vanavond ( 20.00 uur) de tweede helft tegen Feyenoord.
De Amsterdammer is niet op tijd hersteld van de knieblessure die hij vorige week vrijdag op de trai­ning opliep. Jeroen Drost vervangt in De Kuip – net als zaterdag tegenWillem II ­de linksback van Vitesse. Drosts plek in het centrum van de verde­diging wordt dan weer overgeno­men door Kevin van Diermen.

Feyenoord-Vitesse werd op 20 maart in de rust ( 1- 1) gestaakt van­wege noodweer. Het veld in De Kuip werd na hevige regenval afge­keurd door arbiter Gumienny.

Na het inbrengen van Van Dier­men mag Vitesse nóg driemaal wisselen. Trainer Theo Bos: „Dat klinkt gek, maar dat komt door de unieke situatie waarin wij nu zit­ten. Omdat het gaat om een ge­staakte wedstrijd, mag ik mijn se­lectie wijzigingen bij een blessure­geval. Calvin speelde de eerste helft tegen Feyenoord, maar is nu geblesseerd. Dat betekent dat ik voor hem een andere speler mag opstellen. Voorwaarde is wel dat hij anderhalve week geleden tegen Feyenoord beschikbaar was.”

Santi Kolk, tegenWillem II (2-1 ze­ge) trefzeker, zat tegen Feyenoord op de bank. Morgen lijkt dat op­nieuw het geval te zijn. Bos, ietwat geprikkeld: „Waarom zou ik met Santi starten? Omdat hij een mooi doelpunt tegenWillem II heeft ge­maakt? Ik kijk ook naar de wed­strijden die aan dat duel vooraf gingen. Bovendien heeft Santi be­wezen als invaller ook heel waarde­vol te kunnen zijn voor Vitesse.

De oefenmeester verwacht een ‘ra­re’ tweede helft. „Hoe het dan gaat lopen? Dat weet ik niet. Dit is nieuw voor mij. Maar ik verwacht dat Feyenoord de voorsprong op AZ wil vergroten en dus druk zal zetten. Wellicht kunnen wij profi­teren van de risico’s die zij ne­men.” Bos gaat voor drie punten, maar is ook tevreden met een punt. „Elk punt dat je in De Kuip pakt is meegenomen.”

De technische leiding van Vitesse heeft vrijdag naar beelden van de eerste helft tegen Feyenoord geke­ken en het spel van de Rotterdam­mers geanalyseerd. Bos: „Ik ver­wacht dat ze 4- 3- 3 spelen. Ik ben ook benieuwd of Makaay en Cas­taignos samen spelen. Tegen FC Twente ging dat goed, tegen NEC liep het voor geen meter.”

Dalibor Stevanovic zat anderhalve week geleden tegen Feyenoord op de bank bij Vitesse. De Sloveen ontbreekt morgen in de selectie vanwege een buikspierblessure. Zijn plek wordt ingenomen door Gino Felixdaal.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: