8 maart 2010 In de media

Theo Bos koestert punt na vier nederlagen

Vitesse-trainer Theo Bos zag zaterdagavond in Den Haag de positieve kant van de re­mise tegen ADO (1-1). „Dit is psy­chologisch gezien een goed punt tegen een concurrent”, sprak de Arnhemse oefenmeester.

„We hebben in de laatste vier wed­strijden voor vandaag geen punt gehaald”, wees Bos in Den Haag op de verliesbeurten tegen VVV-Venlo (2-0), FC Twente (1-2), Ajax (4-0) en AZ (0-3). „Dat heeft mentaal een tikje opgeleverd voor de groep. Dan moet je naar Den Haag en zegt iedereen dat die ploeg er wel op zal vliegen en dat Vitesse dan niet mee kan doen. Maar in de beleving hebben we het vandaag juist goed gedaan.”

Het gelijkspel van zaterdag zorgt ervoor dat Vitesse en ADO Den Haag blijven staan op de vijftiende en zestiende plaats. De kloof be­draagt nog steeds een punt in Arn­hems voordeel. Daarom, en gezien het restprogramma met veel thuis­wedstrijden, repte Bos van psycho­logisch goed punt tegen een con­current.
„Ik hoop dat we dat om kunnen zetten in een overwinning tegen Heerenveen”, zo keek de coach al­vast uit naar de komende thuis­wedstrijd tegen Heerenveen. Ook die wedstrijd is op voorhand cru­ciaal van karakter. Heerenveen heeft slechts twee punten meer dan Vitesse.

Daarna stuit de Arnhemse ploeg nog op Feyenoord (uit), Willem II (thuis), FC Groningen (thuis), RKC (uit), NAC (thuis), Roda JC (thuis) en FC Utrecht (uit).
Bos: „Voor ADO zei ik dat we nog 13 punten nodig hadden in de res­terende 9 wedstrijden om ons vei­lig te spelen. Dat is nu dus 12 uit 8. daarvan spelen we er nog vijf thuis. Ik denk nog steeds dat het makkelijk kan.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: