2 september 2010 In de media

Theo Bos niet veel wijzer in Brugge

Een oefenwedstrijd om het ‘nieuwe Vitesse’ aan het werk te zien, heeft trainer Theo Bos zonderdagmiddag niet veel wijzer gemaakt. Hij zag zijn ploeg wel met 1-0 verliezen van Cercle Brugge.

Bos miste in Brugge Slobodan Rajkovic vanwege interlandverplichtingen. De jeugdinternationals Marco van Ginkel (bovenbeen) en Luca Caldirola (enkel) waren vanwege lichte blessures niet inzetbaar. Beide spelers stuurden de respectievelijk Nederlandse en Italiaanse voetbalbond ook een afmelding voor hun jeugdinterlands.

Daarnaast moest Bos voorzichtig te werk gaan met een aantal nieuwe spelers. Zo meldde de van Arsenal gehuurd Nacer Barazite zich pas gisterochtend in de bus voor het eerst bij zijn nieuwe club.

Bos liet de snelle, sterke Huissenaar een helftje spelen. Dat was genoeg om de potentie van de 20-jarige aanvaller te te zien, vond de trainer. „Snel, sterk en hij heeft een actie. Hij heeft de voorbereiding met Arsenal volledig meegedaan, dus ik verwacht hem snel inzetbaar.”

Dat geldt niet nieuwkomer Laryea Kingston, die het laatste kwartier meedeed als rechtsback, maar nog verre van wedstrijdfit is. „Net als ons Georgische talent ‘Gio’ heeft hij nog wel even nodig om wedstrijdfit te worden.”

Kingston ging ook in de fout bij de enige treffer in de 80ste minuut, toen hij Lukas van Eenoo uit het oog verloor: 1-0. Bos zag van ‘Gio’ Chanturian een paar fraaie dribbels in het Belgische strafschopgebied, maar het Georgische talent op proef, is sowieso niet eerder inzetbaar dan op zijn achttiende verjaardag in april 2011.

Met name voor zag Bos Vitesse ‘best aardig’ maar niet doeltreffend spelen. „Gerry Hamstra noemde het ‘we blaffen wel, maar we bijten niet’”, zei de trainer, die zich in die woorden van zijn assistent-trainer goed kon vinden.

Spelverdeler Ismail Aissati en Lasse Nilsson (linker flank) maakten een sterke indruk, maar centrale middenvelder Davy Pröpper sprong er boven uit. „De beste man”, oordeelde Bos, waarmee het schrikbeeld dat al het Arnhemse talent door de komst van acht nieuwe spelers uit de basis zal verdwijnen, snel weer rechtgetrokken kan worden. Met beter spelers om zich heen, komt het echte talent immers sneller boven drijven.

Bos: „Het is kort dag om zo veel nieuwe spelers in te passen, maar we moeten er snel staan.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: