1 februari 2010 In de media

Theo Bos tevreden met offensieve dadendrang

Vitesse-trainer Theo Bos schoof gistermiddag tevreden aan voor de nababbel van de competitiewedstrijd tegen PSV (0-0). „In tegenstelling tot de uitwedstrijden tegen PSV en Twente waren we nu zelf gevaarlijk voor de goal”, stelde de Arnhemse oefenmeester.

„Het was een open wedstrijd en als het op de juiste momenten meezit dan hadden we nog een kans gehad om te winnen", aldus Bos. „Voor het publiek was 2-2 misschien leuker geweest. Wij hebben voor rust het geluk gehad dat die goal van PSV niet valt. Vooral via standaardsituaties, van Balasz Dzsudzsak, was PSV gevaarlijk. In de rust heb ik aangegeven dat we ervoor moesten waken dat we vrije trappen weggaven. Dat ging daarna ook veel beter. Een punt tegen de koploper is voor ons een prima resultaat."

PSV- trainer Fred Rutten sprak lovende woorden over Vitesse. „Dat wij in de tweede helft minder dreigend waren dan in de eerste helft, had ook te maken met het spel van Vitesse", sprak Rutten. „Vitesse had twee honderd procentkansen, zoals wij er voor rust ook meerdere hebben gehad. We hebben de eerste helft met zeer veel vertrouwen gespeeld. Dat is belangrijk, na de nederlaag tegen Feyenoord. Dit puntenverlies neigt wel naar een vorm van zuurheid

De Gelderlander

Hoofdsponsor: