19 februari 2010 In de media

Theo Bos wil profiteren van nederlaag Ajax

Winnen in de Arena is voor Vitesse maar sporadisch weggelegd.
Trainer Theo Bos hoopt dat zondag alles meezit tegen Ajax. Vitessetrainer Theo Bos hoopt zondag (14.30 uur) te kunnen profiteren van de nederlaag die Ajax donderdag leed voor de Europa League tegen Juventus (1-2). "Winnen bij Ajax is altijd een lastig verhaal. Dan moet het allemaal erg meezitten. Wij moeten top zijn, Ajax moet een mindere dag hebben. Zij zijn natuurlijk teleurgesteld na die nederlaag tegen Juventus, daar hoop je van te profiteren door extra scherp te zijn. Het is voor Ajax een wedstrijd tussen die twee duels tegen Juventus in", zei Bos vrijdag na de training in GelreDome.
Daar traint zijn ploeg zaterdag nog een keer.

Het is nog onduidelijk of Nicky Hofs fit genoeg is om zondag aan de aftrap te verschijnen. De middenvelder heeft last van zijn lies, trainde vrijdag wel weer mee, maar maakte nog geen al te fitte indruk. "Een groot twijfelgeval", zei Bos. Hij kan zeker niet beschikken over Rogier Molhoek (enkelblessure), Onur Kaya (lies) en Wiljan Pluim (hamstring).

Bij Ajax is Marco Pantelic hersteld van zijn ziekte. Vermoedelijk zijn Rasmus Lindgren en Gabri niet inzetbaar bij de ploeg van trainer Martin Jol, die kansloos lijkt in het gevecht om de Nederlandse titel. Het trio miste de Europa Cupwedstrijd donderdag.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Van Diermen, Jong-A-Pin; Claudemir, Greene, Hofs, Stevanovic; Kolk, Nilsson.
Nicky Hofs: twijfelgeval voor duel tegen Ajax.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: