3 december 2012 In de media

Theo Janssen: ‘Nu nog geen titel voor Vitesse’

Met de simpele 3-0 zege op Roda JC was Vitesse-middenvelder Theo Janssen zondag content, maar hij weigert zijn team als favoriet voor het kampioenschap in de eredivisie te zien.
“Ik hoorde iedereen zeggen dat we wel even met 3, 4 of 5-0 zouden winnen. Maar dat moet je eerst nog maar even doen natuurlijk”, blikt Janssen terug op de wedstrijd.

“Roda begon al met wat problemen aan de wedstrijd. We hebben gecontroleerd en kansjes gehad. Ik ga met een lekker gevoel naar huis.”

“De fans verwachten nu veel van ons en dat mag”, zegt de geboren Arnhemmer over de hoge verwachtingen. “Wij moeten dat gewoon proberen waar te maken. De koppositie is nu nog niet belangrijk, want wat heb je eraan?”

FC Twente
Janssen vindt niet dat de situatie bij Vitesse hetzelfde is als hij vorig seizoen bij Ajax meemaakte. “Dat kun je niet vergelijken. Met Ajax stonden we ongeveer twaalf punten achter, maar kwamen we alsnog terug. De toppers begonnen toen ineens te verliezen, dat kan ons ook zomaar overkomen.”

Volgens de 31-jarige middenvelder komt de ontwikkeling van FC Twente wat dat betreft meer in de buurt. “Twente eindigde eerst twee keer als tweede en daarna werden ze pas kampioen. Ik denk dat we nu met Vitesse ongeveer in datzelfde proces zitten.”

“Het gaat dit jaar dus nog niet gebeuren. Er zijn clubs die beter zijn dan wij, zoals PSV. Ze zijn op dit moment een beetje wisselvallig, maar dat heeft meer met hen zelf te maken dan met ons.”

“De pers maakt ons titelfavoriet. We moeten gewoon proberen constant te zijn. Dat is de kracht van Vitesse”, weet Janssen.

Toko
Dat er bij thuiswedstrijden vaak veel lege plekken te zien zijn op de tribunes van het Gelredome, baart de spelmaker van Vitesse geen zorgen. “De aanhang kan nog groeien. Even succes hebben betekent niet dat je direct de hele toko vol hebt. Dat heeft tijd nodig.”

Janssen weet dat een sterke selectie essentieel is voor succes op de lange termijn. “We hebben spelers als Wilfried Bony echt nodig. We hebben een goede selectie, maar het kan altijd beter. We hebben wél spelers die altijd een goal kunnen maken.”

“Er zijn altijd verrassingen in een seizoen”, aldus Janssen. “Misschien zijn wij het dit jaar. We doen leuk mee en staan er goed tussen. Hopelijk kunnen we dat volhouden.”

NuSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: