21 december 2010 In de media

Theo Janssen: ‘Als Vitesse waarmaakt wat het van plan is, dan wil ik daar wel bij horen’

Theo Janssen (29) is toe aan een volgende stap in zijn loopbaan. Speelt de Arn­hemmer vanavond uitgere­kend tegen Vitesse zijn laat­ste partij voor FC Twente?

Theo Janssen belt nog re­gelmatig met Steve Mc­ Claren, de trainer die FC Twente vorig seizoen naar de landstitel leidde. McClaren wil de linksbenige regisseur deze winter graag naar VfLWolfsburg halen, maar door de zwakke pres­taties in de Bundesliga staat de po­sitie van de Engelse coach al we­ken ter discussie. „Ik weet dat er interesse is”, zegt Janssen. „Maar ze hebben zich nog niet officieel gemeld. Het is afhan­kelijk van de vraag of de trainer er na de winterstop nog zit. Ik weet er niet veel van af, maar daar moet ik op wachten.”

In je tot 2013 doorlopende contract staat een clausule, dat je voor een be­paald bedrag kunt vertrekken. Speel jij vanavond tegen je oude club Vites­se je laatste wedstrijd voor FC Twen­te?

Janssen: „Ik schat de kansen op 30/70, dus dertig procent dat ik na de winterstop bij een andere club speel. In elk praatprogramma komt voorbij dat ik mijn laatste wedstrijd voor FC Twente speel, maar ik weet van niets. Met mijn zaakwaarnemer Rob Jansen ga ik binnenkort een hapje eten. Dan hoor ik wel hoe de zaken ervoor staan.”

Je bent 29 jaar. Is het een kwestie van nu of nooit?

„ Als ik nog een keer een stap wil maken, dan lijkt het nu of in de zo­merstop een geschikte periode.

In welke buitenlandse competities zou jij wel willen voetballen?

„Er zijn een paar competities waar ik volgens mij wel uit de voeten zou kunnen. Maar voetballend ge­zien is Duitsland voor mij het meest geschikt. Daar spelen ze vaak met twee controlerende mid­denvelders. Er zijn veel lopers, maar weinig spelers die het spel be­palen. Ik denk dat ik dat wel zou kunnen. We hebben met Twente tegenWerder Bremen gespeeld. Dan denk ik: daar zou ik ook niet misstaan.”

En Vitesse? Heb je de ambitie ooit te­rug te keren bij je jeugdliefde?

„ Ik volg alles wat er bij Vitesse ge­beurt. Ze willen de weg omhoog vinden, maar dan moeten ze be­ginnen met spelers te halen met wie je voor de lange termijn iets kunt opbouwen. Dat kan niet met gehuurde spelers, die na een half jaar of jaar weer vertrekken. In Arnhem word ik overal aangespro­ken met de vraag of ik terug kom. Als Vitesse waarmaakt wat het van plan is, dan wil ik daar wel bij horen.”

Dus als Vitesse daadwerkelijk de top gaat halen, dan kom je terug?

„Dan moet Vitesse veel stappen maken. En snel.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: