22 augustus 2018 In de media

Thomas Bruns kijkt uit naar andere club na komst Ødegaard

Thomas Bruns vertrekt mogelijk snel bij Vitesse nu hij door de entree van Martin Ødegaard op een zijspoor is beland. ‘Ik wil niet weer op de bank zitten.’
De 26-jarige Tukker wist direct hoe laat het was toen Vitesse de 19-jarige Noor huurde van Real Madrid. 'Ik heb een gesprekje gehad en daar hebben ze mij vertelt dat ze hem hadden gehaald. En dat Vitesse zou meewerken bij verhuur of verkoop. Maar ook dat ze mij het liefste willen houden.'

Bruns weet dat Ødegaard waarschijnlijk veel gaat spelen op het middenveld bij Vitesse. Bovendien raakte de voormalig speler van Heracles zijn plaats dit seizoen al kwijt aan Matus Bero. De 22-jarige Slowaak kreeg in het competitieduel met FC Groningen al de voorkeur boven Bruns.

'Ik hou alle opties open, maar ik wil niet net zoals tijdens de tweede seizoenshelft veel op de bank zitten. Daar heb ik de leeftijd ook niet voor. Ik wil plezier hebben en spelen. Deze situatie is natuurlijk klote voor mij. Daarom kijk ik ook rond nu', vertelde Bruns woensdag na de training. 

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Bruns gelinkt wordt aan een terugkeer op het oude nest bij Heracles Almelo. Ook de naam van PEC Zwolle valt. De middenvelder begon vorig seizoen goed bij Vitesse, maar kwam later steeds vaker op de bank te zitten. 

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: