13 juli 2016 In de media

Thomas Buitink met Vitesse in Slovenië

Thomas Buitink werd vorige maand zestien jaar en is daarmee de jongste Vitesse-speler tijdens het trainingskamp in Maribor.
De talentvolle aanvaller werd donderdag gebeld door assistent-trainer Edward Sturing, net op het moment dat hij al geen rekening meer hield met een trip naar Slovenië.Bekijk ook…

,,Ik had het wel in mijn achterhoofd, ook omdat ik vorig jaar al een paar keer mee mocht trainen", blikt Buitink terug bij De Gelderlander. ,,Woensdagavond was ik nog niet gebeld. Toen dacht ik: nu kan ik het ook wel vergeten. Als ik mee zou moeten, hadden ze me waarschijnlijk al lang gebeld."
 
Het tegendeel bleek waar, want een dag later hing assistent-trainer Edward Sturing aan de lijn. Buitink deelde het heuglijke nieuws op Facebook. ,,Dat was geweldig voor mij natuurlijk, omdat je hier toch altijd van hebt gedroomd. Ik heb toen ontzettend veel reacties gehad. Mensen vonden het speciaal en mooi voor me en zeiden dat ik ervan moest genieten. Dat ben ik nu ook aan het doen."

Het trainingskamp botst niet niet met school. De talent zakte namelijk voor zijn VMBO-TL-examen. ,,Ik moet komend jaar alles opnieuw doen. Om eerlijk te zijn heb ik er ook niet alles aan gedaan dit jaar. Bij mij is het voetbal voor school, terwijl het bij de meesten andersom is. Bij mij niet, ik ben verliefd op voetbal en doe daar alles voor."

Afronden
Buitink is wel van plan om zijn middelbare school alsnog af te ronden. Dat wordt hem vanuit de club ook geadviseerd. ,,John Lammers (trainer van de beloften, red.) heeft me ook al gezegd dat het voor een voetballer belangrijk is. Ik ga het ook wel doen. Hoe lastig ik het ook vind."
 

Gelderlander / Foto’s Vitesse – SV

Hoofdsponsor: