4 april 2019 In de media

Thomas Buitink te gast in de Week van Gelderland

Thomas Buitink is vrijdag een van de sportgasten in De Week van Gelderland. Hij stond volop in het nieuws. Buitink scoorde namens Vitesse vier keer in drie dagen.
Buitink is in korte tijd populair geworden bij de fans van Vitesse. En de 18-jarige spits uit de eigen voetbalacademie van Vitesse kwam zaterdag in een illuster rijtje met namen als Rijkaard, Ronaldo en Cruijff van spelers die nog voor hun 19e een hattrick scoorden. Drie dagen later maakte Buitink ook nog de belangrijke 2-2 tegen AZ. 

Het had trouwens niet eens zo veel gescheeld of we hadden Buitink nooit in de eredivisie zien spelen. De jonge aanvaller stond namelijk al heel vroeg in de belangstelling van de Engelse grootmacht Manchester City. Inmiddels zet hij dus grote stappen bij Vitesse.

De andere sportgast in de uitzending is de directeur Wilco van Schaik van de Nijmeegse betaald voetbalclub. Hij komt bij Omroep Gelderland tekst en uitleg geven over de 'onhoudbare situatie' rondom de ontslagen trainer De Gier. De Nijmegenaren zakten inmiddels weg naar de veertiende plaats in de Keukenkampioen-divisie. De kans op de play-offs om te promoveren naar de Eredivisie zijn klein.

De sportgasten in De Week van Gelderland zijn vrijdag te beluisteren op de radio vanaf 17.15 uur. Een half uur later verschijnen ze ook op TV. Die uitzending wordt elk uur herhaald.
 

Omroep Gelderland – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: