6 juli 2024 In de media

Thomas Buitink verlaat Vitesse na vijftien jaar

Na een periode van maar liefst vijftien jaar bij Vitesse verlaat Thomas Buitink Vitesse om een nieuw avontuur aan te gaan bij PEC Zwolle. Het contract van de 24-jarige spits, geboren in Nijkerk, wordt ontbonden waarna hij zijn carrière zal voortzetten bij de Blauwvingers.

Buitink kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd bij Vitesse: “Vitesse is echt mijn club,” vertelt hij. “Vanaf het moment dat ik in 2009 bij de Academie kwam, voelde het als thuiskomen. Mijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zal ik nooit vergeten. Het seizoen daarop maakte ik mijn basisdebuut tegen ADO Den Haag en scoorde ik een hattrick. Dat zijn momenten die ik altijd zal koesteren. Ook de Europese campagne was fantastisch. Het is dan ook moeilijk om de club nu te verlaten.”

Tijdens zijn periode bij Vitesse kende Buitink ook dieptepunten. “Mijn kruisbandblessure tijdens mijn verhuurperiode bij Fortuna Sittard was erg zwaar. Desondanks heeft het me gevormd tot de man die ik nu ben, en na mijn revalidatie heb ik het spelplezier weer helemaal teruggevonden.” De huidige situatie raakt hem diep: “Als jongen van de club is het verschrikkelijk om te zien dat de club in deze situatie verkeert.”

In totaal speelde Buitink 129 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij 17 doelpunten maakte. Daarnaast maakte hij tweemaal een uitstapje naar een andere club, waaronder zijn nieuwe club PEC Zwolle.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes spreekt vol lof over Buitink: “Thomas heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor Vitesse. Zijn inzet, passie en doorzettingsvermogen hebben hem tot een geliefde speler gemaakt onder de fans en binnen de club. We betreuren zijn vertrek, maar wensen hem veel succes bij PEC Zwolle. We zijn ervan overtuigd dat hij ook daar zijn kwaliteiten zal laten zien.”

Vitesse bedankt Thomas Buitink voor zijn jarenlange inzet en bijdrage aan de club en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: