28 augustus 2016 In de media

Thomas Buitink: ‘Even genieten en dan gelijk slapen’

Thomas Buitink had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de eerste overwinning van Jong Vitesse in de Tweede Divisie.
Met zijn 16 jaar en 75 dagen bleek Buitink ook nog eens de jongste doelpuntenmaker in de Tweede Divisie.

Na afloop van de wedstrijd zat Buitink er helemaal door heen: “Ik ben helemaal kapot. Het tempo was enorm hoog. Veel hoger dan ik bij de junioren gewend ben. Ik ga eerst even genieten van de overwinning, maar als ik thuis ben ga ik gelijk slapen.” De aanvaller schoot Jong Vitesse op voorsprong en in de tweede helft schoot hij de beloften naar een veilige marge.
 

Buitink: “Ik train veel met John Lammers op loopacties. Ook kijk ik veel naar Ricky van Wolfswinkel. Dat helpt mij in mijn ontwikkeling. Bij het eerste doelpunt loop ik een voorzet van Arshak binnen. Bij het tweede doelpunt krijg ik de bal en schiet ik snel in de lange hoek, zodat de keeper hem niet verwacht.”

Ook trainer John Lammers was tevreden over het resultaat. Lammers: “Ik heb vandaag genoten en ben trots op de groep. Voetballend kunnen we nog beter, maar er is hard gewerkt en we hebben volwassen gespeeld.”

Jong Vitesse speelt zondag 4 september om 14.00 uur de uitwedstrijd bij VVSB in Noordwijkerhout. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Jong Vitesse is op zaterdag 10 september. Dan komt Spakenburg op bezoek (aanvang 18.00 uur).
 Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: