8 april 2021 In de media

Thomas Letsch: ‘Alleen maar finales vanaf nu’

Vitesse en ADO Den Haag trappen speelronde 29 in de Eredivisie vrijdagavond om 20.00 uur af in GelreDome. Het contrast tussen beide ploegen is groot. Hetzelfde geldt voor de belangen. Alleen winst telt voor zowel Vitesse als ADO Den Haag. Een ‘massive game’, aldus Armando Broja.

ADO Den Haag verloor afgelopen week in eigen huis met 4-1 van FC Utrecht. Het betekende niet alleen de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Ruud Brood. Door de winst van FC Emmen (3-1 vs RKC Waalwijk) is ADO nu de rode lantaarndrager en wordt lijfsbehoud met de week moeilijker. Met nog slechts 6 wedstrijden te gaan is het verschil van 7 punten met de nummer 16 aanzienlijk.

“Natuurlijk is hun zelfvertrouwen niet gigantisch en ligt er druk, maar dat maakt dit duel ook meteen gevaarlijk”, gaf Thomas Letsch donderdag aan. “ADO moet een resultaat halen en zullen alles geven. Daar moeten we op voorbereid zijn. Maar, ook wij moeten en willen winnen. Voor ons zijn er vanaf nu alleen nog maar finales. En ik moet zeggen, we kijken uit naar de wedstrijd van vrijdagavond. En alleen als wij winnen, kunnen we in het weekend rustig naar de andere wedstrijden kijken.”

Vitesse en ADO Den Haag troffen elkaar al driemaal dit seizoen. De eerste ontmoeting was in de voorbereiding, met een 2-2 gelijkspel als uitslag. In speelronde 5 in de Eredivisie wonnen de Arnhemmers met 0-2 in Den Haag en in januari van dit jaar bekerde Vitesse door na een 2-1 zege in GelreDome. Vitesse scoort dit seizoen tot dusver steeds tweemaal tegen ADO Den Haag. Aanvaller Armando Broja was met 2 goals de grote man in de uitwedstrijd eerder dit seizoen: ”Dat was voor mij persoonlijk een mooi moment, maar voor vrijdag is het zaak dat we als team drie punten pakken. Het wordt een massive game voor beide teams. Ik verwacht dat ze vol strijd aan de wedstrijd beginnen. We moeten scherp zijn.”

Waar ADO Den Haag moet winnen om nog zicht te houden op lijfsbehoud, moet Vitesse drie punten pakken om bovenin mee te blijven doen. Het wil in de achtervolging blijven op AZ en PSV, maar ook de voorsprong op nummer 5, Feyenoord, vasthouden. Een fitte groep is daarvoor van belang. Letsch: “Remko Pasveer trainde woensdag weer met de groep mee. We moeten nog wel even kijken hoe het er vandaag voor staat. Jeroen Houwen daarentegen heeft het tegen FC Twente uitstekend gedaan. Dat geeft maar weer aan dat we iedereen in de selectie nodig hebben. Verder ga ik er vanuit dat we over iedereen kunnen beschikken.”

Stand per 9 april 2021:

2. PSV 28 – 58 (+32)
3. AZ  28 – 58 (+26)
4. VITESSE 28 – 55 (+18)
5. Feyenoord  28 – 51 (+28)

_____________

16. VVV-Venlo 28 – 22 (-34)
17. FC Emmen 28 – 18 (-30)
18. ADO Den Haag 28 – 15 (-42)

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: