16 januari 2022 In de media

Thomas Letsch: ‘Dit geeft veel vertrouwen’, Vitesse wint in Rotterdam van Feyenoord

Vitesse heeft zaterdagavond met 0-1 gewonnen in de Rotterdamse Kuip en naderde Feyenoord daarop met drie punten. De top drie lonkt zo voor de Arnhemse ploeg.

“Het is een hele fijne start. Daar hoopten we absoluut op”, stelt verdediger Jacob Rasmussen zaterdagavond. “Dit was een zware wedstrijd. We speelden niet goed, maar we winnen wel en daar zijn we natuurlijk enorm blij mee.”

Vitesse wint bij Feyenoord en kijkt naar top drie

Het was inderdaad geen goede wedstrijd van beide kanten. Maar Vitesse had het overwicht en bleef geconcentreerd spelen. “Ja, in wedstrijden als deze moet je dan ook geconcentreerd blijven spelen en zorgen dat je de 0 houdt. Ik heb nog nooit een team zien verliezen die zelf geen tegengoal kreeg”, lacht Rasmussen.

Zijn trainer Thomas Letsch sluit daarbij aan. “In dit soort wedstrijden gaat het dan om compact blijven spelen en winnen. We hadden er wat geluk bij, maar zonder geluk kun je ook niet winnen van Feyenoord.”

Dank aan Openda

Rasmussen wil vooral zijn spits Loïs Openda bedanken. “Als je naar deze wedstrijd kijkt moet je ook die ene kans maken als je hem krijgt. “En dat deed Loïs. Hij was weer eens ijskoud. Daardoor gaan wij terug naar Arnhem met drie punten.”

Dicht bij top drie

Vitesse sluipt door de overwinning in De Kuip richting de top drie. De Arnhemmers staan nog maar drie punten achter de Rotterdammers. “En dat was ook wel het doel van vandaag. We hebben het er van tevoren over gehad”, vertelt Rasmussen. “Als wij Feyenoord in de nek wilden blijven hijgen, moesten we winnen. Bij een verlies was het gat negen punten, dat was wel erg veel geweest.”

Thomas Letsch wil nog niet naar de derde plaats kijken. “We begonnen de wedstrijd als vierde en we zijn dat nu nog steeds. Ik kijk niet naar de top drie, maar ik kijk naar Vitesse. We zijn in ieder geval begonnen met een winst en dat geeft vertrouwen. Er is alleen geen tijd om te relaxen, want dinsdag wacht weer een bekerwedstrijd.”

Feyenoord – Vitesse 0 – 1
Eredivisie 2021 – 2022
stadion de Kuip Rotterdam

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: