16 april 2021 In de media

Thomas Letsch: ‘Dit is waarom we voetbal spelen’

Onder een prima lentezonnetje stonden trainer Thomas Letsch en doelman Remko Pasveer VitesseTV te woord. Het ging natuurlijk maar over 1 ding: de bekerfinale van aanstaande zondag vs Ajax.

De sfeer en de geel-zwarte uitingen zijn de trainer niet ontgaan. “Alleen al als je van Papendal via de brug naar GelreDome rijdt. De vlaggen, de gele blokken op de brug. Prachtig om te zien. Dan wil je niets liever dan deze week, die mede daarom al mooi is, op een passende wijze afsluiten. Daar zullen we alles voor doen.”

Logisch passeerde ook de wedstrijd die Ajax donderdagavond in Rome speelde nog even de revue. “Voor het Nederlandse voetbal is het jammer dat Ajax niet door is. Ik heb ook met een ander oog naar het duel gekeken. Je weet nooit wat je daar van kunt leren. Maar eerlijk, wij hebben een goed beeld van de ploeg en andersom zal dat niet anders zijn. Wij willen uitgaan van ons eigen spel en onze kwaliteiten. Daar liggen ook onze kansen.”

Ook doelman Remko Pasveer genoot afgelopen week van de vele acties van de supporters. “Ik zag de beelden van de vlag op de brug en daarna het vuurwerk. Dat is wel echt heel moooi om te zien. Het leeft in Arnhem, je hoort iedereen er over en dan besef je weer hoe mooi het is om een bekerfinale te spelen.” Tussen de middag was het tijd voor het officiële bekermoment en aansluitend de persconferentie. De beker stond naast de trainer en de doelman. “Ik raak de beker nu nog niet aan. Bijgeloof? Misschien, maar laten we eerst de finale winnen en dan kan ik hem nog lang genoeg vasthouden. We hebben nog niks, zondag moet het gebeuren”, aldus de doelman.

Buiten de geblesseerde Patrick Vroegh beschikken de Arnhemmers over een fitte selectie. De aftrap zondag is om 18.00 uur in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuipers.

Voorbeschouwende persconferentie TOTO KNVB Bekerfinale 2020 – 2021
Gelredome Arnhem
Thomas Letsch, Remko Pasveer

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: