21 december 2020 In de media

Thomas Letsch: ‘Dit was absoluut een topduel’

De wedstrijd Vitesse- Feyenoord was een duel op de derde plek in de Eredivisie. De Arnhemmers en Rotterdammers mochten onderling uitmaken wie de ‘best of the rest’ is in de hoogste divisie van Nederland.

Er ontspon zich een voetbalgevecht tussen twee ploegen die met een verschillende opdracht het veld op kwamen. Vitesse ging voor de winst, Feyenoord om de schade te beperken. Dankzij de 1-0 van Darfalou moesten Feyenoord-trainer Dick Advocaat en zijn mannen dat voornemen laten varen en ontstond een meer open wedstrijd die in de slotfase alle kanten op had kunnen vallen daar waar de Arnhemmers het eerder hadden moeten beslissen.

Letsch voelde de spanning nog in zijn lijf, zo kort na de wedstrijd, zo deelde hij met de Gelderlander. “Dit was heerlijk voor de neutrale kijker, maar voor ons een thriller. Dit was absoluut een topduel. Alles zat er in. De eerste helft waren wij super. We domineerden en maakten een doelpunt. We hadden ook een tweede goal moeten maken. Na een uur kantelde de wedstrijd. Vanaf dat moment werd het een voetbalgevecht. Maar als ik dan zie hoe ze zich bij ons voor de bal werpen, dan is dat heroïek.”

Letsch wil van een titelrace niets weten. “We zijn dertien speelrondes onderweg, dus we staan hier niet toevallig”, zei hij. “Maar er is in Nederland een top van acht clubs. En daarbij is Ajax nog van een andere orde. Maar: wij zijn momenteel wel een topper in de eredivisie.”

Woensdag sluit Vitesse de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen AZ (16.30 uur).

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: