5 januari 2021 In de media

‘Thomas Letsch heeft al een halve Rinus Michels Award verdiend’

Waar Willem II vorig seizoen dé Eredivisie-verrassing was, heeft Vitesse die titel deze voetbaljaargang wel van de Tilburgers overgenomen. En dat komt natuurlijk voor een groot gedeelte op conto van de nieuwe oefenmeester Thomas Letsch.

De Telegraaf analyseert op dinsdagochtend: “Topvoetballers willen nog wel eens relativerend spreken over de inbreng van trainers, maar het succes van Vitesse in de eerste seizoenshelft valt niet los te zien van het uitstekende functioneren van de nieuwe trainer Thomas Letsch. De aanstelling van de in Nederland onbekende Duitser, die bepaald geen ronkend cv kon overleggen met clubs als FC Liefering, Erzgebirge Aue en een jaartje bij Austria Wien, zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Maar op basis van zijn eerste half jaar in de Eredivisie heeft Letsch al een halve Rinus Michels Award verdiend.”

De krant gaat verder: “De Duitser heeft de maandenlange voorbereiding goed benut en een speelwijze ontwikkeld, waarin de kwaliteiten van bepalende spelers als Riechedly Bazoer en Oussama Tannane optimaal benut worden. Het verlies van 34 van de 45 goals van vorig seizoen door het vertrek van onder anderen Tim Matavz, Bryan Linssen en Nouha Dicko is opgevangen door het collectief.

Ook heeft Letsch oog voor jeugd en weet hij de breedte van de selectie te gebruiken. Een van zijn weinige missers was de poging tot rouleren bij het uitduel met PEC Zwolle, die de aanzet gaf tot een van de slechts drie nederlagen in de eerste maanden van het seizoen.”

Bron: Soccernews / Foto's: SV

Hoofdsponsor: