9 augustus 2021 In de media

Thomas Letsch kan de ‘Rinus Michels Award’-nominering helaas niet verzilveren

Vitesse trainer Thomas Letsch was op basis van de behaalde vierde plek in de competitie en het halen van de bekerfinale genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer van de eredivisie.

De award ging echter naar Ajax-trainer Erik ten Hag die het afgelopen seizoen zowel het landskampioenschap als de beker won. Dick Advocaat kreeg de oeuvreprijs voor zijn gehele loopbaan, Cambuur-trainer Henk de Jong werd beloond voor het kampioenschap en de beste trainer van de eerste divisie.

Eervolle nominatie

Thomas Letsch verraste door als nagenoeg onbekende trainer met betrekkelijk aan vallend voetbal en een vernieuwende speltactiek Vitesse naar het twee na beste resultaat uit de clubhistorie te stuwen. Bovendien behaalde hij met zijn selectie de bekerfinale, waardoor de vierde plek recht gaf op een Europees ticket.

Naast Thomas Letsch en Erik Ten Hag waren ook Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk) en Henk Fraser (Sparta) genomineerd voor de strijd om de Rinus Michels Award. De uiteindelijke winnaar werd door zijn collega’s uit het betaalde voetbal gekozen.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: