19 juli 2021 In de media

Thomas Letsch over de Conference League loting van Vitesse

Vitesse werd maandagmiddag, tijdens de loting voor de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League in Nyon, gekoppeld aan de winnaar van het tweede voorrondeduel tussen het Ierse Dundalk FC en het Estse FCI Levadia Tallinn. Trainer Thomas Letsch werpt een blik op de loting en de start van de Europese campagne.

De eerste reactie van Letsch is dat een moeilijkere loting mogelijk was geweest, maar dat alle affiches in Europa een uitdaging vormen. “We wisten op voorhand dat het mogelijk was om een club als Anderlecht of Rosenborg te loten. Dat was uiteraard zwaarder geweest, maar ook Dundalk en Levadia Tallinn zijn tegenstanders om rekening mee te houden. Maar uiteraard hebben we vertrouwen in een goed resultaat en het behalen van de play-offs.”

Geen voorkeur

Een uitgesproken voorkeur voor Dundalk of Levadia Tallinn heeft Letsch niet. “We moeten beide teams niet onderschatten en zullen ons goed en zorgvuldig voorbereiden. Wel kan het een voordeel zijn dat we deze ploegen tegen elkaar aan het werk kunnen zien.” De ontmoetingen tussen de Ieren en de Esten vinden plaats op donderdag 22 en 29 juli. Toevallig genoeg hebben Dundalk en Levadia Tallinn elkaar ook al eens ontmoet in juli 2018, toen de Ieren over twee duels met 3-1 wonnen. “Maar dat is lastig te vergelijken met de huidige situatie”, vindt Letsch.

Supporters kunnen boost geven

Vitesse zal eerst thuis spelen in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League. Een voordeel? “Dat is altijd lastig te zeggen. Uiteindelijk gaat het toch over de twee wedstrijden”, weet Letsch. “We gaan er in ieder geval voor om in eigen huis een goede uitgangspositie neer te zetten. Natuurlijk hopen we ook dat GelreDome zo vol mogelijk zal zitten. Dat kan ons een mooie boost geven.”

‘We hebben er zin in’

Na vijf oefenwedstrijden komt de Europese campagne van Vitesse steeds dichterbij. Nog tweeënhalf week, dan is het zover. “We kijken er heel erg naar uit”, stelt Letsch. “We hebben hier een jaar lang hard voor gewerkt en willen ervoor zorgen dat het niet bij deze twee wedstrijden zal blijven. We gaan alles geven om de groepsfase te bereiken. Er is nog veel werk te doen, maar het is goed dat we nu weten wat onze eerste opdracht wordt. We hebben er zin in.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: