3 april 2021 In de media

Thomas Letsch rekent op Riechedly Bazoer

Vitesse is bezig aan een uitstekend seizoen en bezet de vierde plaats in de Eredivisie, maar moet die positie nog wel even over de streep trekken. De voorsprong op Feyenoord bedraagt momenteel vier punten. Nu er duels met FC Twente en concurrent Feyenoord wachten, is het tijd voor Riechedly Bazoer om de ploeg bij de hand te nemen.

De sterkhouder heeft wat minder wedstrijdritme, maar is desondanks gewoon basspeler tegen Twente. Trainer Thomas Letsch rekent op hem. “Je hebt spelers die echt ritme nodig hebben en andere spelers die er minder last van hebben als ze wat minder spelen. Ik denk dat Riechedly zo’n clevere speler is, dat hij ook na een periode met minder wedstrijden zijn niveau weet vast te houden”, vertelt de Duitser aan De Telegraaf.

De trainer weet ook dat de komende weken de beslissingen zullen vallen. “We hebben een superseizoen, maar het einde is het belangrijkste”, stelt de trainer. “Nu komen de wedstrijden waarin we onszelf kunnen belonen voor alles wat we dit seizoen gedaan hebben. Ons doel is om in de competitie en in de bekerfinale het optimale eruit te halen. Nu zullen we moeten leveren. Als we goed aan dit blok beginnen – en daarom is de wedstrijd tegen FC Twente ook extreem belangrijk – dan wordt in ieder geval de voorsprong op Feyenoord niet kleiner en kunnen we ook de druk op de ploegen voor ons weer opvoeren.”

Vitesse speelt twee competitiewedstrijd en maakt zich daarna op voor de bekerfinale tegen Ajax. “De bekerfinale speelt iedereen in Arnhem door het hoofd. Ik denk ook dat het voor de spelers een thema is, maar voor mij als trainer geldt maar één ding en dat is de wedstrijd tegen FC Twente. Dit is zo’n belangrijke wedstrijd voor de afloop van het seizoen. Maar ook een wedstrijd waarin we ons willen revancheren voor de mindere wedstrijd die we hier hebben gespeeld tegen FC Twente. Voor mij begint de voorbereiding op de bekerfinale pas na de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Omdat die op vrijdag is, hebben we een lange week om onszelf optimaal voor te bereiden.”

Bron: FCUpdate / Foto's: SV

Hoofdsponsor: