25 augustus 2021 In de media

Thomas Letsch verwacht van Vitesse Europees duel vol ‘intensiteit en vuur’

Thomas Letsch ziet tegen Anderlecht een ‘intensief gevecht’ ontstaan in Arnhem, waarbij de coach verwacht dat Vitesse er na de zeperd van zondag weer helemaal zal staan.

Tijdens de persconferentie schoof behalve de Duitse trainer ook zijn landgenoot Maximilian Wittek aan. De linksback verving achter de tafel in stadion GelreDome Eli Dasa die niet helemaal fit is. Letsch meldde dat daar nog een tegenvaller bij is gekomen. “Op de training vanochtend is Julian Von Moos nog geblesseerd geraakt. Achter zijn naam staat helaas een groot vraagteken voor de wedstrijd van morgen.”

Vitesse mist ook de ervaren verdedigers Jacob Rasmussen en Danilho Doekhi. Letsch: “Doekhi heeft vanochtend wel weer even met de groep meegetraind. Hij is gelukkig op de weg terug.”

Compact staan

Wittek verwacht dat Vitesse heeft geleerd van het duel vorige week in Brussel waar het na een spektakelstuk 3-3 werd. “Wij hebben een elftal dat lastig te verslaan is als iedereen zich aan het plan en de afspraken houdt. Het is van groot belang compact te staan bij balverlies. Dat deden we vorig seizoen ook tegen grote clubs als PSV en Ajax en je ziet dat het dan lastig scoren is tegen ons.”

Vitesse moet winnen om de groepsfase te bereiken. Favoriet zijn de Arnhemmers niet, zo vindt Letsch. “Als je tegen een grote club als Anderlecht speelt, weten wij als Vitesse ook wie we zijn. Zij zijn de favoriet. Ze hebben nog steeds een top elftal, maar we kunnen ons ook meten met ze. Dat hebben we in Brussel laten zien. Alles is gewoon mogelijk. Dat zag je daar ook op het eind als zij zelfs nog een penalty krijgen en 4-3 kunnen winnen.”

Big job

“Het wordt waarschijnlijk een wedstrijd vol intensiteit en hopelijk weer met veel spektakel”, denkt Letsch. “Hoe het gaat maakt me niets uit, als we maar met één goal meer winnen. Iedereen kijkt er naar uit. Hoe belangrijk deze wedstrijd is? Natuurlijk zijn die belangen groot, maar financieel hoef ik daar niets op te zeggen. Daar zijn andere mensen voor. Laat ik duidelijk zijn, iedereen weet waar het morgen om draait”, benadrukte Letsch. “We hebben een ‘big job’ te doen.”

“Er waren misschien wat zenuwen in de eerste wedstrijd”, gaf Wittek toe. “We spelen door blessures ook met een aantal jonge jongens. Dat speelde in Brussel misschien een rol. Ik denk dat het ook wenselijk is. Dit is een grote tegenstander en zij hadden daar ook veel publiek achter zich staan. Maar dat geldt morgen voor ons. In onze rug worden wij dan gesteund door onze eigen mensen. Hopelijk is dat een voordeel”, aldus de linksback.

Shit gevoel

De ontluisterende nederlaag tegen Willem II (0-3) van zondag heeft de selectie volgens Letsch snel van zich af geschud. “Het verleden is niet meer belangrijk. Ik werd de volgende ochtend met een shit gevoel wakker. Het was niet goed. Maar we kijken naar nu. Die wedstrijd is gedaan en het gaat altijd om de volgende.”

Voorzichtig met informatie

“De training was vanochtend wel een beetje anders”, glimlachte Letsch. “Je merkt dat de spanning toeneemt en dat iedereen daar ook iets anders mee omgaat. Veel spelers zijn toch bang voor blessures en zijn wat voorzichtig.” Letsch keek vervolgens opzij naar mannetjesputter Wittek die altijd de grenzen opzoekt. “Maar dat gold niet voor iedereen toch?”

Vragen over het spelen van Tannane en Bazoer ontweek Letsch. Het duo wil het liefst nog vertrekken naar een andere club en is vooral daarom al weken veelbesproken. “Ik kan ze allemaal noemen. Ook Bero of Tronstad of Openda. Ja, misschien spelen ze. Maar Anderlecht luistert ook mee. Ik ga hier niets zeggen over een opstelling.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: