12 mei 2021 In de media

Thomas Letsch: ‘Vierde plaats zelf afdwingen’

De marge is er nog steeds, de beslissing nog niet. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Vitesse de vierde plaats nog altijd in eigen hand. Een resultaat in Limburg tegen Fortuna Sittard moet aan alle onzekerheid een einde brengen.

Na het teleurstellende resultaat vs Sparta Rotterdam moet de ploeg van Thomas Letsch de rug rechten. Binnen enkele dagen speelt het de laatste twee wedstrijden van dit seizoen. Veel tijd om over de nederlaag na te denken heeft de ploeg niet gehad: “We hebben vooral geprobeerd om de intensiteit terug te brengen in het team. Daarnaast proberen we fris voor de dag te komen. Het is de tijd van het seizoen om te leveren. We kunnen ons doel, het behalen van Europees voetbal, in deze speelronde afdwingen zonder daarbij naar andere wedstrijden te kijken. Dat is voor ons een perfecte uitgangspositie.”

Ook Maxi Wittek vindt dat de ploeg de vierde plaats zelf moet afdwingen: “Het is een prettig gevoel dat je het in eigen hand hebt. Wij kunnen er zelf voor zorgen dat we eindigen op een vierde plek en Europees voetbal halen. We hebben vorige week in Rotterdam verzuimd om het te beslissen dus dan moeten we het nu doen.”

Tegenstander Fortuna Sittard verloor afgelopen week nipt met 1-0 van AZ. Toch heeft de ploeg van trainer Sjors Ultee de hoop op een plek in de play-offs om Europees voetbal nog niet opgegeven. Met slechts 3 punten achter op plek 8 is alles nog mogelijk. Afhankelijk is het daarbij ook nog van Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. Eind november won Vitesse in GelreDome met 2-0 van de Limburgers door doelpunten van Oussama Darfalou en Armando Broja.

Alle wedstrijden in speelronde 33 beginnen op Hemelvaartsdag om 14.30 uur. Fortuna Sittard vs Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Hij floot eerder dit seizoen het uitduel van de Arnhemmers vs Willem II (1-3 zege). Bij Vitesse ontbreekt alleen de geblesseerde Patrick Vroegh.

Programma speelronde 33 (14.30 uur)
Ajax vs VVV-Venlo
PSV vs PEC Zwolle
FC Groningen vs AZ
Fortuna Sittard vs VITESSE
Heracles Almelo vs Feyenoord
Sparta Rotterdam vs FC Utrecht
FC Emmen vs sc Heerenveen
RKC Waalwijk vs FC Twente
ADO Den Haag vs Willem II

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: