11 januari 2021 In de media

Thomas Letsch: ‘We gaan hier in Arnhem niet dagdromen’

Als Vitesse dinsdagavond wint van FC Utrecht, dan komt het in punten gelijk met koploper Ajax. De Arnhemmers begonnen goed aan het nieuwe jaar met een overwinning op Heracles Almelo. Thomas Letsch heeft vertrouwen in zijn team, maar is ook waakzaam.

‘Dan gewoon een wedstrijd meer gespeeld’

“Als we winnen, hebben we gewoon een wedstrijd meer gespeeld”, zegt Letsch tegen De Gelderlander. Hij weet dat de concurrentie de komende periode vaak tegen elkaar speelt. “Dat is dan mooi. Ik kan dan alleen thuis in de sofa gaan zitten en kijken wat de concurrentie doet. Iedereen zegt nu dat wij een makkelijker programma hebben dan de concurrenten. Maar we spelen tegen FC Utrecht. Die club heeft dit seizoen pas drie keer verloren.”

Letsch weet dat het niet normaal is voor Vitesse om te winnen van Utrecht. “Die club werkt met een groter budget dan Vitesse”, zegt Letsch. “Ze hebben daar in de zomer flink geïnvesteerd. Er staat gewoon een uitstekend team. Dus wacht ons een hartstikke zware klus.”

‘De koppositie staat hier niet op het spel’

Fans van Vitesse kunnen vaststellen dat Vitesse bij winst op de gedeelde eerste plek kan komen. Letsch wil echter niet dat zijn ploeg naast de schoenen gaat lopen. “Ik ben waakzaam. Wij moeten elke keer weer op onze top zijn. Dan kúnnen we bovenin mee blijven doen. Een slechte start, zoals tegen Heracles, kunnen we tegen Utrecht niet gebruiken. Ik kijk vervolgens niet verder. Ik praat hier met niemand over de term Tabellenführer. De koppositie staat hier niet op het spel.”

Bron: FCUpdate / Foto's: SV

Hoofdsponsor: