11 december 2020 In de media

Thomas Letsch wijst vervanger aan voor Eli Dasa tegen SC Heerenveen

Vitesse maakt zich op voor nog vier grote en belangrijke wedstrijden voor de winterstop. Doel is in de top te blijven en donderdag door te gaan in de beker. Zondag wacht eerst concurrent SC Heerenveen.

Thomas Letsch kan tegen de Friezen beschikken over een nagenoeg complete selectie. Aderlating is opnieuw de absentie van Eli Dasa, de vaste rechtsback van het elftal. De Israëliër werd getroffen door het coronavirus en zit nog in quarantaine in afwachting van een negatieve test. Dasa ontbrak de afgelopen dagen dan ook op de training. “Dasa zal niet spelen”, vertelde Letsch vrijdag op het waterkoude Papendal. “Hij moet eerst terug naar 100 % nu hij een tijdje niets heeft kunnen doen.”

Meerdere opties op rechts

Interessant is wie Dasa aan de rechterkant vervangt tegen Heerenveen. Meest waarschijnlijk is dat de 18-jarige Million Manhoef zijn opwachting maakt op die positie. Manhoef is linksbenig en normaliter een speler voor de linkerflank. Hij is afkomstig uit de eigen opleiding. “We hebben verschillende mogelijkheden, Manhoef is zeker een serieuze optie”, aldus de trainer van Vitesse. “Maar ook Hillary Gong kan daar spelen net als Brend Leeflang.”

Letsch koos vorige week nog voor Idrissa Touré als vervanger van Dasa, maar de huurling van Juventus kreeg tegen PEC Zwolle rood en is dus geschorst voor het duel van zondag in GelreDome (12.15 uur).

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: