18 mei 2016 In de media

Thomas Oude Kotte plakt zijn naam op de Vitesse-heldenwand

Na zijn officiële debuut voor het eerste elftal van Vitesse was het de beurt aan Thomas Oude Kotte om zijn naam op de Heldenwand te plakken.
De speler uit de Vitesse Voetbal Academie zette zijn naam op de wand onder begeleiding van vriend en selectiespeler Kevin Diks. De twee verdedigers voetbalden van jongs af aan samen in de jeugdopleiding van Vitesse en recent dus ook in het eerste elftal.

Oude Kotte maakte zijn debuut in de uitwedstrijd tegen PSV op dinsdag 19 april. In de laatste thuiswedstrijd tegen FC Utrecht mocht de 20-jarige verdediger in de basis starten. Oude Kotte speelde dit seizoen zijn meeste wedstrijden in het beloftenelftal.

“Ik rekende er eigenlijk niet meer op. Maar toen gaf de trainer aan dat ik nog even moest blijven lopen en voor ik het wist stond ik in het veld”, zei Oude Kotte over zijn debuut in Eindhoven. “Kevin en ik zijn hier lang geleden samen gekomen. Ik vind het mooi dat hij er nu bij is. Kevin heeft vorig jaar zijn debuut gemaakt en snel stappen gemaakt. Het zou mooi zijn als ik die stappen nu kan maken.”
 

 
Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: