16 augustus 2018 In de media

Tien man Vitesse machteloos tegen FC Basel

Vitesse is klaar in Europa. De Arnhemmers waren in de derde voorronde van de Europa League over twee wedstrijden niet opgewassen tegen FC Basel.
Een week na de 1-0 thuisnederlaag ging ook de return met dezelfde cijfers verloren. Vitesse speelde bijna een uur lang met een man minder na een dubieuze rode kaart voor Jake Clarke-Slater.

Basel, met Ricky van Wolfswinkel (ex-Vitesse) wederom in de basis, greep het initiatief in de beginfase. De grootste kans was voor Fabian Frei, die de bal na een haast perfecte counter in het zijnet schoot. Even daarvoor verzuimde Matús Bero Vitesse op voorsprong te zetten. De Slowaak kopte naast uit een hoekschop.

Het noodlot sloeg na een klein half uur toe voor Vitesse. Clarke-Salter kreeg na een wat onbehouwen actie rood. De verdediger raakte met zijn noppen de bal, maar ook de schouder van zijn tegenstander. De vrije trap die volgde mondde uit in een hoekschop en daaruit kopte Albian Ajeti Basel op voorsprong.

De tien van Vitesse probeerden het na rust nog wel in het St. Jakob-Park, maar kwamen nauwelijks verder dan een gevaarlijk afstandsschot van Navarone Foor. De Zwitsers waren op hun beurt nog wel een paar keer dicht bij de 2-0, al vonden zij het eigenlijk de gehele tweede helft wel best.

Geen revanche

Vorig seizoen plaatste Vitesse zich als bekerwinnaar rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Daarin eindigde het met vijf punten als laatste. Kans op revanche zit er voor de Arnhemmers dus niet meer in.

 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: