1 juli 2010 In de media

Tien vragen aan Dennis van Beukering (FC Presikhaaf)

Zaterdag speelt Vitesse om 17.00 uur de eerste oefenwedstrijd. Tegenstander is het Arnhemse tweedeklasser FC Presikhaaf van succestrainer Dennis van Beukering. Reden om aan hem de tien vragen van Org te stellen.

Kampioen, beker, promoveren, Arnhem Cup winnen. Wat een seizoen voor jullie…
Inderdaad, wij hebben dit seizoen alles gewonnen wat er te winnen viel voor een derdeklasser. Het is echt ongekend wat mijn ploeg heeft gepresteerd en mijn broer en ik zijn dan ook supertrots op die gasten. Dit is iets wat voor een amateurvoetballer misschien maar één keer in zijn carrière voorkomt.

Zaterdag is Vitesse te gast als aftrap van de voorbereiding. Hoe is dit tot stand gekomen?
FC Presikhaaf is een kleine club in Arnhem die financieel niet veel draagkracht heeft. Om inkomsten te genereren hebben we met z’n allen risico genomen door deze wedstrijd te arrangeren. In ons achterhoofd hoopten we dat we de Arnhem Cup zouden winnen, zodat er geen kosten zouden zijn voor de club. Aangezien de aanhang binnen onze vereniging (9 van de 10 is Vitesse-supporter) vaak klaagde over het feit dat de oefenwedstrijden van Vitesse in de voorbereiding buiten Arnhem plaatsvonden, vonden zij het tijd om de eerste oefenwedstrijd van het seizoen eens midden in een Arnhemse wijk te spelen, want Vitesse is immers van Arnhem.

Wat betekent het voor jullie als amateurclub?
Voor FC Presikhaaf is de wedstrijd tegen Vitesse een unieke gelegenheid om zichzelf te presenteren naar het publiek. De club heeft de afgelopen drie jaar een complete metamorfose ondergaan, zowel op sportief als op maatschappelijk vlak. Voor de spelers is het gewoon mooi om zich eens te meten met de grote jongens.

Hoeveel bezoekers verwachten jullie?
Tot nu toe zijn er, alleen al in de voorverkoop, 600 kaarten verkocht. We hopen dat er uiteindelijk tussen de 2000 en 2500 toeschouwers zullen komen. Kaarten zijn tevens te koop aan de kassa op de dag van de wedstrijd.

Wat kunnen de Vitesse-fans zaterdag verwachten?
Er zullen diverse horecastands worden ingericht om alle fans van een hapje en drankje te voorzien. Voorafgaand aan de wedstrijd zal een voorwedstrijd worden gespeeld tussen Oud AGOVV (waar ook oud-Vitessenaren in meespelen) en Oud Presikhaaf. Na deze wedstrijd zal natuurlijk het hoofdprogramma van start gaan. Hier zullen de fans een, met open vizier strijdend FC Presikhaaf te zien krijgen die met aanvallend voetbal het de profs zo moeilijk mogelijk gaat maken. We gaan ons dus niet ingraven, maar proberen er een mooie, open en doelpuntrijke wedstrijd van te maken.

De samenwerking met de Supportersvereniging Vitesse. Hoe ziet dat er uit?
De Supportersvereniging Vitesse heeft zich superpositief opgesteld toen ik hen heb benaderd. Iedereen weet dat het publiek komt voor de profs, daar zijn wij ons als FC Presikhaaf voor 100% van bewust. Mijn gedachtegang, en ook die van de SV, was dan ook om deze wedstrijd te gebruiken om Vitesse weer dichter bij de Arnhemmers te brengen. Voor FC Presikhaaf is het al een hele happening om tegenstander te zijn in de openingsoefenwedstrijd van Vitesse in het nieuwe seizoen. De SV heeft voor deze dag flink uitgepakt: diverse vrijwilligers ondersteunen de organisatie van FC Presikhaaf, zij hebben gezorgd voor de voorverkooppunten; er is ons gelegenheid geboden om kaarten te verkopen op de supportersavond; op de wedstrijddag zelf zal, in samenwerking met de SV sfeergroep, met vlaggen langs de lijn worden gezwaaid; het opblaaslogo en een skydancer uit GelreDome zullen langs de velden van Presikhaaf komen te staan; bij de opkomst heeft de SV gezorgd voor confettikanonnen en als klap op de vuurpijl, om toch alle Vitesse-fans het gevoel te geven van een thuiswedstrijd, vliegt in de rust Hertog II op ons sportpark aan de Luinhorstweg. Daarbij zorgt de SV ook nog voor de promotie van dit evenement op verschillende websites, kranten, boekjes, etc. Kortom een supersamenwerking, die we hopelijk jaarlijks terug kunnen laten keren. Want ook Vitesse zal na deze wedstrijd inzien hoe belangrijk het is om de eerste oefenwedstrijd van het seizoen binnen de eigen stadskern te houden.

Wat zijn de verwachtingen voor de wedstrijd zelf?
FC Presikhaaf zal aanvallend en open voetbal spelen. We zullen ons niet gaan ingraven door met 11 man op eigen helft te gaan spelen. De mensen komen immers voor Vitesse. Wij hebben niet de illusie dat we beter zijn, maar zullen er alles aan doen om het publiek waar voor hun geld te geven en er een mooie wedstrijd van te maken. Ons doel is om minimaal een treffer te scoren.

Vitesse zoekt nog spelers. Welke speler uit jouw selectie zou bij Vitesse niet misstaan en waarom?
Dat hou ik liever voor me, anders ben ik ze dadelijk alle 11 kwijt hahaha. Ik denk dat als mijn spelers zo goed waren dat ze bij Vitesse zouden kunnen spelen ze allang weg zouden zijn gehaald, dus eerlijkheidshalve moet ik dan helaas zeggen: geen.
Maar als je aan mij vraagt welke spelers ik graag eens een stage zou aanbieden bij Vitesse, dan zou ik zeggen: Essen Gurbuz, Rivat Bugdaysi, Emrah Ates, Max van Meeteren, Fidal Batun, Jara Arends, Jahrai Veldt en Wesley van Hijum.

Waarom moeten de Vitesse-supporters zaterdag aanstaande massaal naar Presikhaaf komen?
Omdat de openingsoefenwedstrijd voor het eerst in tijden weer in eigen stad wordt gespeeld. Als echte fan kun je dan geen excuus hebben om niet bij die wedstrijd aanwezig te zijn. Je eigen club in je eigen stad, dat mag je niet missen.

Wij ontkomen er niet aan, Dennis… wat wordt de uitslag?
7-3 (voor de profs) Tien doelpunten, dan is toch iedereen tevreden?!

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: