20 oktober 2012 In de media

Tien vragen aan Henrie Mussche (I)

In het kader van de vitesse.org rubriek ‘Tien vragen aan…’, stellen wij de vragen aan Henrie Mussche, voorzitter van de supportersclub van VV Staphorst, de tegenstander van Vitesse in de derde ronde van de KNVB-beker. Vandaag deel I.
1. Henrie, wil je jouw club VV Staphorst in het kort voorstellen aan de Vitesse-supporters.
De VV Staphorst is opgericht in het jaar 1959. De clubkleuren zijn geel-blauw (geel shirt/blauwe broek). We hebben ongeveer 430 spelende leden, die verdeeld zijn over zeven senioren herenteams, twee damesteams en 21 jeugdteams. Onze 1ste selectie bestaat voor een groot deel uit eigen opgeleide spelers, maar er komen ook enkele spelers van buitenaf. Sinds het seizoen 2007-2008 speelt dit elftal zijn wedstrijden in de hoofdklasse C.

2. Op welke manier zijn jullie actief als supportersclub?
Eigenlijk te veel om op te noemen. Tijdens de thuiswedstrijden van het 1ste elftal doen wij de veldverloting en na afloop het rad van avontuur in de kantine. Af en toe een sfeeractie hoort er natuurlijk ook bij. Verder regelen we op de vrijdagavonden de bingo, pokeren en het klaverjassen. Dit zijn per maand zo’n drie avonden. Daarnaast hebben we binnen de supportersclub een toneelgroep die ieder jaar weer vijf avondvullende voorstellingen op de planken brengt bij Zaal Spoorzicht in Staphorst. Per avond komen hier zo’n 200 bezoekers op af. Ook hebben we de worstenactie op het eind van het jaar, waar ieder elftal ons meehelpt om zo veel mogelijk worsten aan de man te brengen. Ieder jaar organiseren wij voor de supporters een feestavond, die toevallig net het weekend voor de bekerwedstrijd plaatsvindt. Het 1ste elftal is hier ook aanwezig, zij hebben aangeboden om deze avond als barmannen te fungeren. Er zijn momenteel 610 mensen lid van de supportersclub. Op hun verjaardag sturen we ze een leuke verjaardagskaart. Bij langdurige ziekte sturen we een bloemetje. Mocht er een baby geboren zijn, dan krijgen de blijde ouders een heus VV Staphorst-slabbetje toegestuurd. Is er een jubileum te vieren bij een van onze leden, dan wordt er een broodmand bezorgd. Verder proberen we wat geld te genereren voor de club, zodat we dingen kunnen aanschaffen die wij nodig achten. Zo hebben we twee jaar geleden nieuwe zonneschermen aan kunnen bieden, vorig jaar een ballenpomp en dit jaar willen we graag een compleet nieuwe geluidsinstallatie aanschaffen voor het hoofdveld.

3. Als SV al druk met de voorbereidingen op het duel?
Jazeker. Momenteel zijn wij druk bezig om te zorgen dat er zoveel mogelijk supporters richting GelreDome gaan op 31 oktober. De schatting is toch al gauw dat er zo’n 600 vanuit Staphorst zullen vertrekken. De meeste zullen met de bus richting Arnhem gaan. Voor ons de kunst om dit allemaal vlekkeloos te laten verlopen, omdat wij, als supportersclub, deze busreis coördineren. Daarnaast hebben we speciaal voor deze wedstrijd een Vitesse-Staphorst-sjaal laten maken die op dit moment gretig aftrek vindt bij onze supporters. Ook krijgen we via jullie site aanvragen binnen voor dit unieke aandenken. Totaal zijn er nu ongeveer 175 sjaals besteld.

4. Welke weg heeft VV Staphorst tot nu toe afgelegd in het KNVB-toernooi?
Eigenlijk werd hier het afgelopen seizoen al aan begonnen. Staphorst wist de finale te halen in de Districtsbeker Noord, die helaas verloren ging tegen SC Genemuiden, die uitkomt in de zaterdag topklasse. Deze wedstrijd werd verloren met 4 – 2, maar het belangrijkste was dat Staphorst zich had geplaatst voor de grote KNVB-beker 2012/2013, wat natuurlijk weer de nodige centjes betekent voor de clubkas. Dit was overigens het tweede jaar op rij dat dit ons gelukt is. In de 1ste ronde waren we thuis duidelijk een maatje te groot voor v.v. Haaglandia/Sir Winston dat uit komt in de zondag topklasse. Deze wedstrijd wist het team van Trainer Jan van Raalte te winnen met maar liefst 5 – 1. In de 2de ronde werden we gekoppeld aan Montfoort, die ook op bezoek moest bij het Sportpark Het Noorderslag hier in Staphorst. Ook deze wedstrijd wisten de mannen van Jan van Raalte de mannen uit Montfoort het nakijken te geven. Met een 2 – 0 nederlaag keerde het team huiswaarts. Dit team speelt zijn wedstrijden in de zaterdag hoofdklasse A. Door deze twee overwinningen staan we dus een paar weken later in GelreDome om daar te spelen tegen Vitesse.

Lees morgen deel II in deze serie.

Het bekerbekerduel Vitesse – VV Staphorst wordt op woensdag 31 oktober in GelreDome gespeeld om 20.00 uur.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s VV Staphorst

Hoofdsponsor: