20 oktober 2012 In de media

Tien vragen aan Henrie Mussche (II)

In het kader van de vitesse.org rubriek ‘Tien vragen aan…’, stellen wij de vragen aan Henrie Mussche, voorzitter van de supportersclub van VV Staphorst, de tegenstander van Vitesse in de derde ronde van de KNVB-beker. Vandaag deel II.
In deel I stelde Henrie zijn club VV Staphorst voor, beschijft hij de voorbereidingen die zij als SV nemen en welke weg de tegenstander van Vitesse tot nu toe in de bekerronde heeft afgelegd.

5. En dan zie je tijdens de loting Vitesse uit de koker komen. Wat was je eerste gedachte?
Op zich waren we heel blij met deze tegenstander, je weet dan dat je nog kans hebt op de volgende ronde (geintje). Om eerlijk te zijn maakte het mij niet uit wat de uitslag van de loting zou zijn, als het maar tegen een B.V.O. was, en het liefst een thuiswedstrijd zodat we opnieuw de clubkas mooi kunnen spekken. Dat is nu niet het geval, maar daar staat tegenover dat dit voor de jongens van de 1ste selectie weer veel mooier is. Er zullen niet veel amateurteams de kans krijgen om in GelreDome te mogen spelen tegen dit Vitesse.

6. Hoe leeft het bekerduel in Staphorst?
Bij de VV Staphorst leeft het enorm, iedereen kijkt reikhalzend uit naar deze confrontatie. De aanmeldingen, om mee te kunnen naar deze wedstrijd, komen nog steeds binnen. Daarnaast vertrekt er ook een fanbus vanuit Rouveen, speciaal voor Alfred Knoll en Mark Schra. Dit zijn twee spelers die van oorsprong speelden bij de plaatselijke SC Rouveen, en nu de kleuren van VV Staphorst verdedigen. Ook is dit de voetbalclub waarvan ik iedere zaterdagmorgen de leider ben, het F1 team waar mijn zoontje Aron in speelt. Ondanks dat ik de voorzitter ben van de supportersclub van VV Staphorst woon ik al ruim 13 jaar met veel plezier in Rouveen.

7. Kansloos of het ‘Lienden-scenario’ uit 2008?
Beetje bang of zo, dat je mij deze vraag stelt? Ja, wat zal ik hier op antwoorden. Denk dat Staphorst niet veel heeft te zoeken in GelreDome met deze tegenstander van formaat, maar je weet nooit. De bal is rond en het is bekervoetbal, dus wie weet zit er een grote verrassing voor ons in. Maar om heel eerlijk te zijn, dan denk ik dat we kansloos zijn daar in Arnhem.

8. Welke Vitesse-speler zou je het liefst niet aan de aftrap willen zien verschijnen?
Wilfried Bony, een speler die voor Vitesse van onschatbare waarde is. Wanneer de tegenstander zich al verzoend heeft met een gelijkspel, weet hij de tegenpartij in diepe rouw te dompelen. Dit gebeurde namelijk ook enkele weken terug met mijn favoriete club uit Rotterdam. Dan bedoel ik natuurlijk Feyenoord. Staat mij nog niet aan, dat hij in blessuretijd door middel van een subliem hakje de 1 – 0 overwinning voor Vitesse veilig wist te stellen. Niet voor niks de topscoorder van de eredivisie, samen met Jozi Altidore met acht doelpunten uit evenzoveel wedstrijden. Wat mij betreft heeft Wifried deze avond wat last van een griepje, dat natuurlijk tegen Ajax helemaal genezen moet zijn.

9. Waar moet Vitesse voor oppassen?
Onderschatting is het enige waar Vitesse voor moet oppassen, denk ik. Zelf hoop ik dat met de belangrijke eredivisiewedstrijd van Ajax, de zaterdag erna, Fred Rutten een soort van B team op het veld brengt. Niet dat wij dan even van Vitesse zullen gaan winnen, maar dat het voor ons nog een beetje een wedstrijd blijft.

10. Tot slot, wij ontkomen er niet aan: jouw uitslag voor het bekerduel Vitesse – VV Staphorst?
Natuurlijk hoop ik op een stunt, desnoods moet het maar nachtwerk voor ons gaan worden wat betreft de thuiskomst. Hoop stilletjes op penalty’s, maar als ik eerlijk ben dan zal dat er wel niet in zitten. Mijn voorspelling is daarom een nederlaag voor ons van 4 – 1.

Het bekerduel Vitesse – VV Staphorst wordt op woensdag 31 oktober in GelreDome gespeeld om 20.00 uur.

Lees ook: Tien vragen aan Henrie Mussche, deel I

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s VV Staphorst

Hoofdsponsor: